Cocon

Monarch_Butterfly_Cocoon_pmIk zit in een cocon met fel gecontroleerde toegangscontrole.

Geen nieuws of actua meer op tv of radio, omdat ik de miserie van de wereld niet meer wil horen. Of het nu een collectief ontslag is of een tsunamiherdenking, de tranen zitten te hoog. Vanaf nu enkel nog CDs in de autoradio.

Geen quizzen of  jaaroverzichten, want ze zitten vol met oud nieuws en herinneringen die ik had willen vergeten. Tegelijk frustreren ze me omdat ik moeilijk kan vatten dat een WK nu echt zo gedenkwaardig is als een massaontvoering.

Geen Music For Life omdat ik me telkens verwonder over het grote aantal goede doelen. Het zijn er gewoon te veel om uit te kiezen en zelfs ons eigen goede doel vind ik amper terug in de massa. Er is nog zoveel werk, zoveel onrecht.

Geen FaceBook omdat daar niet te ontsnappen valt aan gedeelde actua en al te levendige discussies, maar ook niet aan de persoonlijke kleine en grote problemen van de mensen rondom. En ook niet aan hun geluk.

 

Het is niet dat het me niet kan schelen wat er in de wereld gebeurt.

Het is niet dat ik die ene quiz die iedereen volgde, niet goed gebracht vind.

Het is niet dat ik niet begrijp dat iedereen andere interesses heeft.

Het is niet dat ik de grootschalige acties voor Music For Life niet waardeer.

Het is niet dat ik niet geïnteresseerd ben in de mensen rondom mij.

Het is niet dat ik niet meer wil of kan lachen.

Het is niet dat er allemaal niet meer om geef.

Het is net dat ik er teveel om geef.

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Tat schreef:

  Thnx voor de moedige eerlijkheid en delen. Veel te veel h/volle woorden weiger ik je op te dringen. Het enige ik je wil en kan bieden is een dikke welgemeende (virtuele) hug.

  Like

 2. Johan Van Holderbeke schreef:

  Eigenlijk zeer herkenbaar… misschien moet ik je stappen ook maar eens overwegen…

  Like

 3. Adrian schreef:

  Gunst, en ik vond dat ik me al terugtrok uit de wereld nu in de zwangerschap (vorige keer trouwens ook). Lokaal nieuws (wat hier toch pas na 3 weken gepubliceerd wordt) vind ik meer dan genoeg. Ik heb geen behoefte aan meer, ik heb genoeg aan mijn eigen leventje.
  En weet je, dat is eigenlijk heel heerlijk om eens een tijdje te doen, groot gelijk dat jij het ook doet. Jij gaat voor alles!

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s