Evenwicht

’s Avonds wil ie er niet in. ’s Morgens wil ie er niet uit.

De Eskimo heeft tegenwoordig een haat-liefderelatie met z’n bed. De regel is nochtans dat de minuten die ze ’s morgens – na het academisch kwartiertje – nodig hebben om zich naar beneden te slepen, ’s avonds afgaan van de tijd die ze mogen opblijven. Niet de meest geliefde regel bij de Eskimo. De Zwaluw heeft er geen problemen mee. Die zou nog eerder vroeger op staan om ’s avonds later te mogen opblijven, maar zo werkt het nu ook weer niet.

Het hangt zo’n beetje samen met al de aandacht die de Zwaluw de laatste week kreeg. Om de tijd in te halen die ze met mij heeft gehad, probeert de Eskimo ’s avonds langer opblijven voor nog een potje schaak. En nog één. En nog één. En ’s morgens, dan wil ie ook lekker van school thuis blijven, maar dan zonder de uurlijkse oogdruppels natuurlijk. Dat het allemaal heel begrijpelijk is, maakt het er niet per se makkelijker op. Ik zou hem maar al te graag z’n zin geven. Maar slapen en school kunnen nu eenmaal niet zomaar worden overgeslagen.

De bijhorende woedeuitbarstingen zijn ook niet min. Het houdt het midden tussen een halve puber die weglopend met de deuren slaat en een halve kleuter die met z’n armen om zich heen maait en gromt als een dier in het nauw. Naast dreigen met straf, kan dan meestal enkel één van de katten tot hem doordringen. Vanmorgen werd de jongste kat – Maja Suikerklontje gedoopt door de Zwaluw – dan ook als laatste hoop op een missie naar boven gestuurd, in de hoop de Eskimo tien minuten later aangekleed in de auto te hebben zitten, op weg naar school. Het lukte. Nu is het enkel nog afwachten in wat voor toestand hij straks thuis komt.

Zo gaat het hier steeds. Wanneer de ene de wijsheid zelve is, ziet de andere z’n kans schoon om te flippen.

Een soort van evenwicht, zou je kunnen zeggen. Een vermoeiend evenwicht in ieder geval.

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Johan Van Holderbeke schreef:

    Moeilijke maar mooie situatie… goeie moed bij al die evenwichtsoefeningen. Misschien word je nog wel een volleerde koorddanseres…

    Like

  2. Is bij ons ook – waanzin-estafette. Om de beurt een sprong!

    Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s