Mistbril

Vandaag gaat de Zwaluw weer naar school. We kunnen de oogdruppels nu zo spreiden dat ze er maar twee hoeft op school. De juf in kwestie zag daar geen problemen in, en was zelfs vragende partij om de Zwaluw snel terug in de klas te hebben.

Op vraag van haar superjuf, gaan we ook even aan haar klasgenootjes uitleggen wat er juist aan de hand is. Zodat ze weten waarom de Zwaluw steeds dicht bij de juf mag zitten bij het voorlezen, waarom ze hulp kan nodig hebben om spullen te vinden en waarom ze soms onhandig kan lijken.

We maakten daarom een mistbril. Met stukjes ruwe katoen waar je een beetje door kan kijken. Aan de rechtse kant prikten we wat gaatjes, omdat haar hoornvlies aan die kant ook een paar min of meer heldere plekjes overheeft.

Haar klasgenootjes mogen deze bril vandaag om de beurt eens op zetten, om een keer Zwaluwzicht uit te proberen bij hun taakjes en hun spel.

Het resultaat was ook voor ons ontluisterend. We twijfelden nog of het niet een overdreven voorstelling was. Het is immers echt lastig kijken. Het leek nogal onrealistisch dat ze met zo’n slecht zicht nog steeds ongeremd kan spelen, en er op los kan rennen zoals ze wel degelijk doet.

Onze twijfel werd weggenomen toen ze zelf de bril op zette. Ik was er van overtuigd dat ze zo helemààl niks meer zou zien, maar ze deed gewoon door waar ze mee bezig was. Ze bewoog zich feilloos door het huis, speelde met de ballon die ze toegestuurd kreeg, en mikte een kus precies op m’n wang.

Straf. Heel straf.

IMG_1312pm

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. elkefranchois schreef:

  straffe madam, die Tihune, een vechtertje, doorzettertje, een klein, groot wondertje!!

  Like

 2. Winny schreef:

  Wat een goed idee van die bril !

  Like

 3. Lise schreef:

  Ja,schitterend idee van die bril! En chapeau wat Tihune allemaal presteert met verminderd zicht!
  Ik heb het nog al gedacht bij eerdere berichten: op sommige vlakken kunnen wij echt iets leren van haar!

  Like

 4. Martien schreef:

  Ik weet soms niet wat schrijven, het is zo confronterend,leerrijk en zo sterk van de Zwaluw en van haar ouders! Jullie verdienen een medaille, allemaal!

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s