Sudokuhoop

Ik was bijna beginnen zagen, maar besloot het toch maar niet doen.

Iedereen heeft zelf waarschijnlijk wel genoeg snot, hoest, koorts en ontstekingen in z’n eigen omgeving om er hier ook nog eens over te komen lezen.

Dat de pediater toch weer vasthoudt aan Vit A tekort door ondervoeding ‘gezien haar historiek’, dat hadden we wel kunnen verwachten, dus ook dat ga ik laten rusten. Voorlopig. Ik heb immers hier en daar al stevig gegild van frustratie.

En dat de Zwaluw haar leuke carnavalsfeestje op school moest onderbreken voor een nazicht in Leuven, vonden wij zieliger dan zijzelf. Ze mocht immers als volleerde prinses het UZ onveilig maken, en dat kon niemand van haar klas vertellen. Het is maar hoe je het verkoopt.

Ik ga er dus niet over zagen, want we hebben vooral reden om te vieren. Zonder bubbels, want de combi met m’n resem pillekes wou ik nu precies toch niet uittesten.

We hebben twee redenen om te vieren, om precies te zijn.

De eerste reden wordt gebracht door de Zwaluw. Sinds een week neemt ze Vit A bij, na een hele zoektocht van onze superapotheker om de juiste ingrediënten bij elkaar te sprokkelen. En als bij wonder is haar oog in sneltempo genezen, en veel beter dan verwacht. Een wonder volgens de oogartsen althans. Ik was er niet bij vandaag in Leuven, wegens die koorts enzo, dus ik heb de dikke vette I told you so niet moeten inslikken. En eigenlijk ben ik veel en veel te opgelucht om wrokkig te blijven.

Ze hebben nog geen zichtstesten gedaan, maar we merken zo ook wel dat haar zicht een stuk beter is dan vorige week. Minder stotende tenen, minder gemorst drinken en geen snot meer op het scherm van de tablet. Oh, en ze ziet weer zelf waar de stoep eindigt en of er auto’s of fietsers aan komen gereden. Dat scheelt weer wat halve hartaanvallen en een schorre keel van mijn kant. Enkel gisterenochtend was ze even in de war omdat ze plots weer minder kon zien. Het was vals alarm. Er hing dikke mist buiten. Haar eigen mist bleef gelukkig opgeklaard.

De tweede reden is een stuk bescheidener, maar voor mezelf wel heel waardevol. Ondanks mijn hele terugval na het ziekenhuis, mijn diepe, diepe somberheid, én de vele vormen van de griep die hier de ronde doen, merk ik toch dat ik op sommige vlakken weer beter begin te functioneren. Eentje daarvan is dat ik me sinds een goede week weer beter kan concentreren. Sinds december was m’n concentratie beneden alle peil. Ik kon bijvoorbeeld gewoonweg vergeten wat of zelf dàt ik aan het koken was, met alle gevolgen van dien. Schrijven kon ik wel nog, maar lezen ging heel erg moeizaam. Maar nu kan ik weer echt langer dan tien minuten lezen. Van tien minuten naar uren zelfs. Zalig.

sudokupmWat nog leuker is, ik kan de Eskimo ook weer bijhouden bij de sudoku’s. Tot nu toe deden we wel enkel de makkelijke en gemiddelde. Morgen wagen we ons weer voorzichtig aan de moeilijke, maar iets zegt me dat ook die weer binnen handbereik liggen. Samen onder een dekentje in de zetel een sudoku oplossen, in het rustige kwartiertje voor het slapengaan. Wederom zalig.

Het zal wel onnozel overkomen dat zoiets stoms als een sudoku zoveel opluchting en voldoening kan geven. Op dit moment zelfs meer dan het goede nieuws over de ogen van de Zwaluw, hoe egoïstisch dat ook mag klinken.

Misschien komt dat doordat ik voor de Zwaluw altijd goede hoop heb gehad, maar voor mezelf absoluut niet.

Misschien dat het toch echt wel klopt, dat alles weer goed komt.

Misschien begin ik er zowaar weer in te geloven.

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Johan Van Holderbeke schreef:

  Raar maar treffend… Sudoku’s zijn soms ook het enige waar ik nog een gevoel van ‘kunnen’ bij heb…

  Like

 2. Lise schreef:

  Alle kleine beetjes helpen! Wees maar terecht trots op jezelf (zonder schuldgevoel)!
  X

  Like

 3. Veerle Versteirt schreef:

  het zijn die kleine veranderingen die de grootste overwinningen zijn en de weg vrijmaken voor de grote! Wees maar terecht blij!!!

  Liked by 1 persoon

 4. Martien schreef:

  Heel goed nieuws! Ik ben blij voor jullie

  Like

 5. Heidi schreef:

  Samen met jullie blij om dit mooie nieuws!

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s