Golf

De Zwaluw wil graag lang steil blond haar zoals dat van mij. Vooral dat steile spreekt haar aan. Nu vind ik haar nog wat te jong om het te laten ontkroezen, dus gingen we voor de omgekeerde aanpak. Ik wil immers al een tijdje af van dat lang steil haar.

De Beer moest dringend naar de kapper en had er vandaag tijd voor. Ik ging mee en besliste ter plekke voor een drastische verandering. Het was tijd voor een nieuwe mama, in alle opzichten. Dus ging er vandaag een slordige 30 cm van mijn haar. Er ging zelfs een permanent in, voor het eerst in m’n leven. Qua symboliek voor een nieuw begin kan dat wel tellen, vind ik.

Permanent blijkt wel niet zo permanent te zijn bij mij. Ik heb echt wel het toppunt van steil haar. Het hing dan wel halverwege m’n rug, maar ik moest het nauwelijks kammen. En zelfs een hoop chemische rommel pakt er blijkbaar nauwelijks op. Het moet en zal zo steil mogelijk blijven. Menig krullebol zal hier waarschijnlijk stikjaloers om zijn, maar het gras is nu eenmaal altijd groener aan den overkant.

Ik had eerlijk gezegd gehoopt op een stevige 3b krul, maar het werd uiteindelijk een 2b golf. Meer zit er niet in.

Ondertussen heb ik er mee geëxperimenteerd en blijkt het wel veel voordelen te hebben. Als ik nu durf te kammen, is het meteen steil en ook leuk in die snit. Als ik het nat maak en dan droog met het juiste product, dan golft het weer. Ideaal dus eigenlijk.

IMG_20150227_141509pm

Toen ik de kinderen van school haalde, was ik bang dat ze ofwel in shock zouden zijn, ofwel me niet zouden herkennen. Het werd geen van beide. Ze merkten het gewoon niet eens. De Beer heeft hen er na een kwartier dan maar op gewezen.

De Eskimo vindt het cool en een beetje grappig, maar vooral cool.

En de Zwaluw, die is volledig in haar nopjes.

Jij wou dus écht op mij lijken!

Schitterend vindt ze dat. Een opkikker voor haar Ethiopische zelfvertrouwen.

En het belangrijkst van al: aan krullen moet tijd en arbeid besteed worden, zo weet ze uit ervaring. Eindelijk kan ze de rollen omkeren. Eindelijk een snit waar speldjes niet meteen weer uitschuiven. We kunnen nu zelfs dezelfde producten gebruiken. Ze is er ondertussen al een half uur aan bezig, als een volleerde kapster. Feest!

Advertenties

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Inge schreef:

  de lamboeroe!

  Liked by 1 persoon

  1. K10K schreef:

   Haha, jaaaaaaa! Daar had ik nog niet aan gedacht!

   Like

 2. Johan Van Holderbeke schreef:

  😀 Leuk die gezellige dingen waar je samen deugd kan aan beleven.

  Like

 3. Liselotte Leysen schreef:

  Amaaaj! Goed dat je ons nu al even verwittigde! Anders zouden wij u misschien nog niet herkennen!

  Like

 4. Karlien schreef:

  En dan hoor je in mijn hoofd (onder die vreselijke ontembare froezel-semi-krullen): waarom Katinka, waarom? Maar je hebt gelijk ivm dat groene gras ;-).

  Maar het staat je hoor 😉 ! Het is gewoon die jaloezie dat je het nog steeds weg krijgt door te kammen 😉

  Like

  1. K10K schreef:

   Grappig, ik moest inderdaad aan jou denken toen ik het schreef 😀

   Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s