Retro

Een bibbezoek als er net de donderdagmarkt voor staat.

Naar de dierentuin trekken op Familiedag.

Om een kleinigheidje naar de Ikea als het net biefstukfriet aan belachelijk lage prijzen is.

Een museumpje doen op de laatste woensdagnamiddag van een expositie.

Dat zijn zo van die dingen die ik nu eens altijd per ongeluk voor heb. Ik, die het zo moeilijk heb met drukte.

Zo ook besloot ik uitgerekend vandaag, op onze kinderloze dag, naar de Kringwinkel te rijden. Het blijkt Retrodag te zijn. Vlak voor ik uitstapte en me verwonderde over de drukbezette parking, hoorde ik op de radio aansporingen om vandaag naar de Kringwinkel te stappen. Lap. Ik ben het nog steeds niet gewoon dat ik zo’n uitstapjes tegenwoordig ook buiten het weekend om kan doen. Idioot.

Gelukkig kom ik van de Kringwinkel altijd goedgezind terug, zelfs vandaag. En er waren nootjes, dat deed ook al veel.

Eigenlijk ging ik in de eerste plaats voor een moeilijk te vinden verjaardagskado voor de veeleisende modieuze Bakvis, maar uiteraard had ik veel meer bij dan dat.

Ik vind er altijd vanalles waarvan ik niet snap dat anderen het weggooien. Goed, ik geef toe dat ik een rommelmens ben. Ik kan niks weggooien en vind andermans rommel altijd interessant. Ik had het er zelfs moeilijk mee toen het mottige en tochtige glas in lood van onze stulp vervangen werd door driedubbel beglaasde ruiten. Dat is niet iedereen gegeven.

Tussen al de echte rommel, vond ik naast het ideale kado voor de Bakvis, meteen ook al een verjaardagskado voor de Zwaluw. Haar echte kado, een meiden uitstapje naar een musical, kreeg ze al, en krijgt ze nog een keer in april. Ik wou haar nog een tastbaar, klein en origineel kado geven ook, maar wist niet goed wat. Tot ik vandaag dit zag liggen.

IMG_1465pm

Een reuzensprookjesboek! Het heeft megagrote tekeningen en ditto letters, ideaal voor het Zwaluwzicht. En het is dan ook nog eens haar lievelingssprookje. Ideaal. En nu moet dat een maand verstopt en ingepakt blijven seg.

Ik bracht ook wat mega kitcherige paasornamentjes mee, gewoon omdat ik weet dat de kinders een Paashuis geweldig gaan vinden.

IMG_1464pm

Ons kennende, gaat dat spul waarschijnlijk blijven hangen tot het vervangen kan worden door kerstballen.

En die megazware vleesmolen die ergens verstopt lag achter de vazen, kon ik ook echt niet laten liggen, ondanks onze halfwekelijkse vegetariaat.

IMG_1466pm

De Beer verklaarde me voor de zoveelste keer met veel genegenheid goe zot. Maar ziet ne keer hoe authentiek dat staat.

Er was ook nog een toffe vaas, maar na een blik binnenin heb ik die toch maar netjes teruggezet.

IMG_20150314_113017pm

Ik heb nog getwijfeld zenne. De Zwaluw had zo’n koppel dooi muizen ongetwijfeld fascinerend gevonden. En als ze ze meebrengt uit den hof, vind ik dat nog OK. Maar om er nu te kopen…

ZO zot ben ik nu ook weer nie.

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Martien schreef:

  Ne vleesmolen?? Voor wat dient dat?
  Gij hebt duidelijk een zeer tolerante wederhelft 😉

  Like

  1. K10K schreef:

   Wel, om vlees te malen. Vanboven erin, opzij eruit als gehakt. Ik ben niet van plan het ding te gebruiken zenne. Puur als keukenornament 🙂

   Like

 2. Johan Van Holderbeke schreef:

  Katinka, zot zijn dat doet geen pijn… het kriebelt alleen maar af en toe serieus. En er staat geschreven en gedrukt: je moet krabben als ’t jukt…

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s