Alice Eclips

Eclipsbrillekes, nee die was ik niet gaan halen. Pure zelfbescherming. Met zo’n brilleke in de hand, zou de teleurstelling bij bewolking immers nog groter zijn voor mijn innerlijke natuurfenomenenfanaat.

Ik kreeg gelijk. Ik had medelijden met al die bebrilde kinders die op de speelplaats naar de wolken zouden staan staren. Maar ik troostte me met de gedachte dat niemand in de buurt  van de verduistering kon genieten en dat het tenminste wat donkerder zou worden.

Niks was minder waar. Door de mistige bewolking werd dat restje zonlicht stevig verstrooid zodat het gewoon dezelfde tint guur en grijs bleef als het al de hele dag was. De kippen van de buren bleven vrolijk rondscharrelen en geen enkele vogel floot een deftig avondlied.

En toen ik op FB zag dat vrienden die niet eens zo ver weg woonden een mooi eclipsbeeld postten, werd ik helemaal pissig.

Zonsverduisteringske van m’n voeten. Als ik niet al depressief was, was ik het wel geworden.

Ik maakte me op om triestig in de zetel kruipen onder een dekentje en wierp nog een laatste verwijtend blik naar buiten.

M’n hart sloeg een tel over. Een opklaring! Helemaal voor mij!

img_1660pmEen ieniemini opklarinkje dat net groot genoeg was. Met perfect genoeg restjes wolk ervoor om er zonder eclipsbril met open mond naar te kunnen staan gapen.

In appelboom klonk een avondlied.

En ik voelde me Alice in Wonderland.

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Johan Van Holderbeke schreef:

  Wie in zo’n kleine dingen het wonder en het wonderlijke kan zien is een heerlijk mens!!!

  Like

 2. Inge schreef:

  oh mooi!

  Like

 3. Elke schreef:

  Mooie foto’s van de verduistering door de school van Mitte. Ik was in Brussel en ook daar gezien wat ik wilde zien. Perfecte pauze in stevige vergadering. Geen klagen hier ook niet :).

  Like

 4. Anoniem schreef:

  speciaal voor jou! wil toch iets zeggen eh!

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s