Reïntegratie

Het gaat er weer beter aan toe in de burcht. Er werd een hoop rommel opgeruimd. Ramen en ophaalbruggen werden geopend. Er waait opnieuw een frisse wind en deze keer lijkt die wind aan te houden. Een lentewind vandaag.

Waarschijnlijk was dat hier al wel te merken aan de luchtigheid van de voorbije dagen. Het was geen schijn, al ben ik daar anders ook wel goed in. Dit keer is het echt. Er staan al tien dagen zonder instorting op de teller. Ik lijk een buffer te hebben opgebouwd tegen kleine tegenslagen. Dat op zich is al een feestje waard.

Niet dat ik me al genezen mag noemen. Even dacht ik van wel. Ik heb eindelijk echt weer zin om te gaan werken. Ik zag mezelf dan ook weer aan het werk gaan, eind maart. Halftijds weliswaar, maar toch weer in een echt werkritme. Die illusie bleef tot ik hier en daar een handje ging toesteken, als bevallige assistente bij een fotoshoot, of bij een plantdag op school. Toen duidelijk werd dat ik daar telkens een dag van moet recupereren, zowel fysiek als mentaal, moest ik toegeven aan de psychiater dat er inderdaad nog minstens een maand aan het depressieverlof moet worden aangebreid. Tien goede dagen achter elkaar is dan misschien een record voor mij, maar lang niet genoeg om victorie te kunnen kraaien. Hij was blij dat ik het zelf inzag en verduidelijkte het als een langzaam revalidatieproces. Fysieke revalidatie kan niet geforceerd worden. Mentale revalidatie evenmin. Er is te veel risico op hervallen.

Eind april. Dan gaan we evalueren. Een werkhervattingsdatum prikken. En een reïntegratieplan opmaken.

Een reïntegratie in de maatschappij, na zo lang opgesloten te zijn geweest in een burcht.

Het voelt nog wat onwerkelijk.

Vreselijk eng ook.

Advertenties

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Joke schreef:

  Stap voor stap kom je er wel en kijk af en toe eens achterom om te zien welke weg je al hebt afgelegd.

  Like

 2. Valerie schreef:

  Hey K10K, blij te horen dat je je beter begint te voelen en dat je stap voor stap de goede richting uit gaat! Neem inderdaad maar alle tijd die je nodig hebt! Ik wens je veel goede moed!

  Like

 3. Johan Van Holderbeke schreef:

  Take your time. You deserve it…

  Like

 4. Heidi schreef:

  Het gaat de goede richting uit!
  Neem je tijd…

  Like

 5. Kathy Vandermeersch schreef:

  Goed zo! Heel,zachtjes aan…..

  Like

 6. Anoniem schreef:

  het gaat de goede kant uit eh, nu niets forceren zodat zeker je hard werk niet voor niets is geweest! komt goed!

  Like

 7. Inge schreef:

  The only way is up… stap voor stap, dag na dag… Klim de ladder op, tree per tree, sta af en toe stil om te twijfelen en je te verwonderen, … Neem je tijd!

  Like

 8. Lise schreef:

  Goed bezig! Geen te grote stappen, met kleine stapjes geraak je er ook! x

  Like

 9. bartenkathleen schreef:

  Stap voor stap….Neem je tijd.

  Like

 10. yosando schreef:

  Waauw toch al heel goed dat je je voor die zaken hebt kunnen inzetten hoor, het is heel moeilijk om zo weer ‘het volk’ in te stappen en de zaken herop te pakken. Uiteindelijk is alle begin moeilijk, gewoon weer naar de supermarkt gaan en aanschuiven aan die kassa, het gezeur van anderen weer moeten aanhoren en kunnen relativeren…, ik vond het al moeilijk om deftig in auto te kunnen rijden, ik was daar al zo kapot van van al die concentratie. En inderdaad parttime beginnen is een goed idee, maar geef jezelf nog even de tijd om er helemaal klaar voor te zijn

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s