Betoeterd

Een kind ontsnapte onder mijn hoede vandaan en sukkelde in de smerige beek. Ze gingen viskes vangen, de Eskimo en hij, met een nieuw vlindernet. Alsof er iets leeft in die beek. Ik was content dat ik het kind juist in droge kleren had gestoken en ontsmet toen hij werd opgehaald.

Mijn eigen Zwaluw at ondertussen in alle stilte mijn portie mango op. Natuurlijk wou ze ook per se nog een stuk fruit vlak voor vertrek naar de logopedie. Ze lepelde haar passievrucht tergend traag leeg.

Vijf minuten later werd de afspraak over wie vooraan in de auto mocht, stevig bejammerd door de Zwaluw. Haar klaagzang werd onderbroken door een discussie over schoolwerk dat niet duidelijk was. De Eskimo was in de klas zoals gewoonlijk heel hard bezig geweest met niet opletten.

Zo sereen als ik was na een hele dag ikke-tijd, zo zot gedraaid was ik op een kleine twee uur mama-tijd. Compleet betoeterd.

Na de logopedie staken we daarom vlug even de straat over naar het lonkende kanaal. Twee enthousiaste kinders zwaaiden uit alle macht naar de aankomende boot. Ze werden beloond met de Broeder Jacob claxon van de bootsmannen.

Alle frustratie en irritatie toeterde zomaar weg.

IMG_20150330_173348pm

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Greetje schreef:

  Ah, is dat een vlindernet? Ik dacht een visnet?

  Like

  1. K10K schreef:

   Ik vond het ook een visnet, maar volgens de Beer is het overduidelijk een vlindernet.

   Like

 2. Johan Van Holderbeke schreef:

  🙂

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s