Lucide

We zitten opgesloten, de Zwaluw en ik. Geen uitgang. De rook is verstikkend maar niet genoeg om ons te bedwelmen. We gaan levend en  bewust verbranden. Ik probeer haar te beschermen. Ik wil haar voor alle pijn behoeden. Het vuur doet pijn. Zo’n pijn. Dit wil ik niet voor haar. Niet voor haar.

Ik word wakker. Happend naar adem. Zwetend. Trillend.

Ik drink een glas water en probeer verder te slapen.

Ik zie een kind. Een meisje met  goudblond haar. Ze heeft een gapende gat in haar linkerzijde. Het bloedt niet, het eindigt in duisternis. Ze heeft zichzelf vastgeketend aan de kist waar ze bovenop ligt. Ze wil geen afscheid nemen van haar tweelingzus. Ze verloor haar vader al en pas nog ook haar moeder. Niet haar lieve Noeshie nu. Het is niet eerlijk.

Niet weer. Ik maak mezelf wakker. Huilend. Trillend.

Ik huil mezelf opnieuw in slaap.

Ik zie een glazen kist met water in. Er zweven de cellen in van een meisje. Ik kan ze zien op het microscopie beeld. Fascinerend. Het meisje moest volledig worden afgebroken, cel per cel. Wanneer er genoeg gezonde cellen zijn, kan ze weer opgebouwd worden. Gisteren waren het er vijfduizend. Vandaag driehonderd zegt de dokter. Ik hap naar adem. Hij verduidelijkt zich. Driehonderd duizend. Er is hoop. Maar het gaat nog lang duren.

Ik word weer wakker. Bonzend hart. Ellendig. Trillend. Alweer.

Ik wil niet meer slapen. Het is genoeg geweest voor vannacht.

Akelige, half lucide dromen. Al meer dan drie maanden lang, elke nacht opnieuw. Zonder uitzondering.

Ze zullen allemaal wel hun betekenis en hun doel zullen hebben.

Maar het is verdomd uitputtend.

Advertenties

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. elkefranchois schreef:

  Heftig….

  Like

 2. Johan Van Holderbeke schreef:

  Dikke, dikke knuffel… hopelijk is wat je nu droomt een begin om al die narigheid in de vuilbak te kunnen kieperen…

  Like

 3. Greetje schreef:

  Ik ken iemand die hetzelfde meegemaakt heeft. Vieze dromen, nacht na nacht. Zal eens navragen hoe die gestopt zijn en laat het je weten! Kan niet gemakkelijk voor je zijn. Dikke knuf!

  Like

 4. Natasja schreef:

  knuffel!!! ik brand een kaarsje dat je vlug terug leuke en ontspannende dromen mag hebben!

  Like

 5. Sandra Lefevre schreef:

  Slaappillen zouden helpen ….maar dat wou ik ook niet
  Is het niet zo dat je vroeger ook wel vaak droomde en je de dromen kon herinneren ? Er zijn mensen die zo vast slapen dat die de drommen totaal niet herinneren, dat was de reden waarom mijn dr indertijd zei voor slaappillen, dan slaap je vaster, je droomlt die dingen waarschijnlijk nog wel maar je beleeft ze zo niet en dat is toch een stuk minder lastig, dan ben je tenminste wel uitgeslapen, kom je niet uitgeput wakker

  Like

 6. Doris schreef:

  Heb weleens gehoord dat dit soort dromen samengaat met medicatie tegen depressief zijn 😦

  Sterkte, kan me (met af en toe eens één zo’n droom) een beetje voorstellen hoe slopend dit moet zijn.

  Like

 7. Anoniem schreef:

  amai dat er ook nog maar bij, niets zo vermoeiend als zolang na elkaar geen degelijke nachtrust hebben!

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s