Zwemweerzwem

We zijn gaan zwemmen vandaag.

Taratadaaaaaa! Feest!

Ja, dat is groot nieuws. Door het ooginfectiegevaar en chloorirritatie mag de Zwaluw eigenlijk geen openbaar zwembad in. Sinds de vorige crisis, het gevolg van zwemmen met school, is ze zelfs niet in de buurt van een zwembad gekomen. Vragen of ze haar hoofd boven water houdt is geen optie. Dat kind wordt wild in een zwembad en blijft meer onder dan boven, tot grote ongerustheid van de dienstdoende badmeesters.

Te verhelpen met een eenvoudig zwembrilletje zegt u? Ja, daar hadden we ook al aan gedacht. Helaas reduceert een gewoon zwembrilletje haar zicht nog tot ver onder de dertig procent die ze nog maar heeft. Ze houdt zo’n ding dan ook gewoon niet op. En dan hebben we het nog niet over het gebrek aan absolute lekvrijheid van die dingen in combinatie met een wriemelend kleuterhoofd.

Maar gisteren vonden we een junior panoramische zwembril. Dé oplossing zo blijkt. We hebben ‘m vandaag getest. Het ding irriteert haar niet doordat ze er een groter gezichtsveld mee over houdt, en doordat het gewoonweg een pak comfortabeler aanzit. En ’t is het hele anderhalf uur volledig lekvrij gebleven.

Enkel toen ze werd aangevallen door een onderwatermonster en zich hevig verweerde, schoof de bril even af. Helemaal Zwaluwproof is ie dus niet, maar dat hadden we ook niet verwacht. Ik ben al geweldig content dat ze het spel op laat zitten. En ook van de Zwaluw druipt het contentement af.

IMG_20150416_111251pm

Advertenties

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anoniem schreef:

  super want een kind dat zo graag in het water zit niet meer laten zwemmen is vreselijk!

  Like

 2. Johan Van Holderbeke schreef:

  😀 Fantastisch… ik zou ook niet weten of ik het zou overleven moest ik niet meer mogen zwemmen of fietsen… Hopelijk blijft het goed lukken.

  Like

 3. Greetje schreef:

  Die onderwatermonsters toch. Irritante beesten!

  Like

 4. Anoniem schreef:

  Geweldig dat ze zo lekker mee kan gaan zwemmen!

  Like

 5. yosando schreef:

  Tof !

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s