Zwart Gat

on

Sinds ik mij weer kan concentreren wil er wel eens stevige lectuur op mijn schoot in de zon liggen. Zo van die boeken met tienregelige zinnen en met om de zoveel pagina’s een woord dat ik niet ken. Boeken waar het gaat over een delfstoffelijk transistorgestuurd geheugen en nooit zomaar over een computer.

Het is genieten om dat brein daarboven nog eens aan het werk te zetten. En ik geef toe, ’s avonds werkt zo’n boek ook lekker slaapverwekkend, alsof ik me heerlijk laat opslokken door een zwart gat.

Ik krijg er ineens goesting van om hier af en toe wat citaatjes te delen. Het zou toch zonde zijn als ik al dat cynisme en die soms absurde wijsheid voor mezelf hield. Goed, ik ben me er van bewust dat het misschien totaal niet aan u besteed is. In het slechtste geval blaas ik u allemaal omver met mijn zogezegde hooggeleerdheid en durft ge niet meer terug te komen. Ik verzeker u dat er ook nog hilarische wijsheden op kleuterniveau zullen volgen. Ook daaraan geen gebrek.

Maar ziet ne keer, in De Slinger van Foucault staat dit op het einde van een zevenregelige zin:

…als je niet ophoudt eet hij zichzelf op en wordt hij dik van zijn niets, het zwart gat van de Cheshirekat.

En op de eerste bladzijde staat een zeven-millenia-oude minidoordenker die nog steeds actueel is:

bijgeloof brengt ongeluk

Het is eens wat anders dan de pseudowijsheden en memes die elke dag op dat Facebook voorbij komen. Dit blijft toch wat langer hangen, niet? Benieuwd wat u er van denkt.

Ik zit alleszins al de ganse dag te gniffelen met die Cheshirekat.

ChessireCat

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s