Staal

Het was zo erg als we dachten. De visustest lukte niet eens. Ze kon enkel de allerallergrootste tekening benoemen, de klok van twintig centimeter doorsnee. Het is altijd als eerste die klok, dus het is niet eens zeker dat ze de prent daadwerkelijk zag, met haar fenomenale geheugen. Hoe ze er in slaagt om nog steeds zonder belemmering rond te huppelen op haar kletterende paarse prinsessenhakken, begrijpe wie kan. Een sterk staaltje Zwaluw-Zonder-Vrees.

IMG_1968pm

Er werd na geheim overleg van de proffen onder elkaar, een nieuw druppel- en zalfschema voorgesteld, zodat we alle mogelijke oogantibiotica benutten, en dus hopelijk ook het hele spectrum aan beestjes aanpakken. Dertien behandelingen per dag. Ik zal al maar nieuwe voorraad etiketten gaan halen voor haar flinkheidsschriftje.

IMG_1952pm

Op mijn vraag als gefrustreerde microbiologe werd er met een soortement wattenstaafje ook eindelijk eens een swiffertje genomen van de infectie, in de hoop dat ze iets kunnen opkweken en identificeren. Ik hou niet van de antibioticakanonnen die in het wilde weg schieten. De Zwaluw nam het me niet in dank af en brulde de hele afdeling bij elkaar.

Omdat ik ter plekke bewees dat het druppelen en zalven bij mij beter lukt dan bij de verpleegsters en assistenten, mochten we wel naar huis. Maar, als het nu nog niet snel betert, moet ze wel worden opgenomen. Dan volgt even een behandelingsstop en een narcose om een groter staal te kunnen nemen van het hardnekkige beestje, voor verder onderzoek.

Man, wat zou ik dan graag een deel krijgen van dat staal.

Advertenties

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. annemie schreef:

  We houden de moed erin. Hopelijk geraken ze met het staal wat verder. 🐩rose hondenknuf aan tihune

  Like

 2. yosando schreef:

  veel courage met de vele zalfjes en druppeltjes, hopelijk helpt het snel en goed

  Like

 3. Anoniem schreef:

  Veel goede moed… voor de zoveelste keer… courage en beterschap…

  Like

 4. Mirjam Rose schreef:

  Beterschap met je meisje!

  Like

 5. Joke schreef:

  Wat een zwaar behandelingsschema, maar hopelijk zeer effectief…

  Like

 6. Anoniem schreef:

  Veel moed, Katinka

  Like

 7. An Aerts schreef:

  Veel moed; Katinka

  Like

 8. Veerle schreef:

  ocharme… hoop zo dat het snel betert!

  Like

 9. Doris schreef:

  Is het total ondenkbaar dat jij een deel zou krijgen van dat staal? Vermoedelijk wel he? Ik kreeg mijn kies wel mee, maar die was er al uit. Aan de andere kant ben jij wel een vakgenote van degene die met de staal aan de gang gaat…….

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s