Scherm

on

Schermen. Netflix. Ze zijn gemakkelijk. Verslavend gemakkelijk en gemakkelijk verslavend. Vooral op zondagochtend vond ik het een zalig gemak. De kinders mochten dan stilletjes naar beneden sluipen en na een zelf gefabriceerd ontbijt, elk op hun eigen scherm een overdosis draken en pony’s kijken. Algehele tevredenheid en uitslapen gegarandeerd.

Alleen, het was voor mij wat bitter uitslapen, hoeveel deugd het ook deed. Nu in de vakantie werd er elke ochtend gevraagd om scherm. En daar heb ik het toch moeilijk mee. De verdere dag zat dan precies ook vol gezaag en gehang. Om nog scherm. Of ander voorgekauwd entertainment.

Daarom nu tot nader order geen scherm ’s ochtends. En misschien overdag gewoon ook niet. We gaan ons leven beteren. En ik moet zeggen dat de kinders er vanaf dag 1 een stuk aangenamer onder zijn geworden. Minder ruzie. Meer creativiteit.

Vanmorgen las de Eskimo al elf bladzijden in zijn Warrior Cats, nog voor het ontbijt. De Zwaluw speelt met haar pony’s, in plaats van er enkel naar te kijken. En de racebaan werd na aan jaar letterlijk van onder het stof gehaald. Het vergde de Eskimo moed en volharding om het spel terug aan de praat te krijgen, maar de voldoening is dan ook navenant.

IMG_20150712_102405pm

De Beer, die geniet stiekem van de racebaan en leest ondertussen in de thriller van het jaar. Tegelijk probeert hij zijn slimmefoon wat meer aan de kant te laten liggen.

Nu ik nog. Ik ga dan wat lezen en schrijven op papier.

Scherm. Af.

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Johan Van Holderbeke schreef:

  En later zal er jammer genoeg nog genoeg op schermen MOETEN gekeken worden…

  Like

 2. lentebloem schreef:

  Hier is er de weekendregel: alleen in het weekend mag er ’s morgens tv worden gekeken, want dat scherm blijkt idd een onmetelijke aantrekkingskracht uit te oefenen.

  Like

 3. Anoniem schreef:

  Hier al drie weken geen TV meer en beperkt op de computer. Ik vind het zalig!

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s