ERG

Feitelijk heb ik geen goesting om weer een woensdagleuvendag update te geven. Maar voor de goede orde en het nageslacht zetten we maar effe door. Het is ook allemaal wel relatief positief nieuws, dus het zou zonde zijn om het niet te delen.

Dus, here it goes.

Het plan werd aangepast en min of meer gebruikt, en werkte ook navenant. De reden waarom het niet helemaal zijn ding deed, is dat we weeral afweken van het schema. Maar daarover seffes meer.

Eerst de oogartsen waarvoor we kwamen. De Zwaluw werkte niet geweldig goed mee met de zichttesten, maar het is dan ook irritant om te horen ‘doet eens uw best‘ en ‘probeer nog eens‘ als ge iets niet ziet. Alsof ze beter ziet als ze beter probeert. Ik kan het haar nauwelijks kwalijk nemen. Maar makkelijk was het natuurlijk niet, met een wriemelend en grommend kind op de schoot. Ik overweeg om haar zachte slofjes aan te schaffen, puur voor bij de oogartsen.

Maar goed, haar oog bleek na onderzoek rustig – in tegenstelling tot de rest van het kind – wat zoveel betekent als dat de infectie, of wat het ook was, weg is en weg blijft. We blijven de behandeling voortzetten, bouwen de cortisonen af en moeten voorlopig niet meer elke week terugkomen. Jochei!

Dan was er de oogarts waarvoor we niét kwamen, maar die we tegenkwamen in de oogfotokamer. Ah, goed dat ik u hier zie, zei ze. Er was zoals afgesproken met de pediater nagedacht over het ERG – een manier om te meten hoeveel Vit A er in het oog aanwezig is, remember – en we mochten dat inplannen. Het is een meting die onder narcose moet gebeuren, dus het is niet dat we er voor staan te springen, maar een piepklein vreugdesprongetjes was toch op z’n plaats. Ik deed het in m’n hoofd. Goed dat we haar tegenkwamen, inderdaad. Wie weet hoe lang had dàt anders weer geduurd.

Zodus gingen we nog ergens anders langs voor de planning van de opname voor het ERG. De Zwaluw was intussen weer volledig kalm met de Playmobile aan het spelen. We zaten immers aan het einde van het plan bij ‘We zijn blij dat het gedaan is‘, zoals afgesproken.

IMG_20150722_090410pm

Helaas hoorden we daar dat er voor de narcose nog een aparte afspraak moest worden ingepland met de anesthesist. Ik dacht dat dat de dag van de narcose zou zijn, maar dat kon niet. Ik verzuchtte dat ik had gehoopt dat we er niet weer speciaal voor over en weer moesten rijden, en kreeg toen te horen ‘Ah, maar als u wil, kan het ook vandaag?’ Wilden we dat? Ik wel, de Zwaluw waarschijnlijk niet, maar die zou ik wel overtuigen. We waren er nu toch.

Zodoende zaten we een kwartier later op de bus naar het tweede ziekenhuis, waar de anesthesist huist. Met de bus, omdat ik de Zwaluw met iets moest omkopen. Het werkte. Daarna kocht ik haar nog om met watermeloenmentos voor de tweede keer wachtkamer, en ook de Playmobile deed weer z’n werk. Tot zover de peis en vree.

IMG_20150722_103537pm

Hoewel de anesthesiste de vriendelijkste dokter was die we de hele dag zagen, werkte de Zwaluw uiteraard niet mee. Ze begint een doktersfobie te ontwikkelen en weigerde lange tijd om in haar mond te laten kijken. Maar goed, ze kreeg van de dokter uiteindelijk een zandtaartvorm, een roze bril en een narcosegoedkeuring, dus we kwamen dan ook redelijk vrolijk weer buiten.

Nu is het nog wachten op een datum voor het ERG.

De volgende stap in het ontrafelen van het mysterie.

We zijn blij dat het gedaan is’, de sequel.

Advertenties

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lea schreef:

  zoveel moed!

  Like

 2. Kathleen schreef:

  Heel veel moed

  Like

 3. Anoniem schreef:

  Weer een stapje verder….

  Like

 4. Johan Van Holderbeke schreef:

  Goede moed…

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s