Geduld

Verwacht het ergste, dan kan het alleen maar meevallen.

En zo was het ook.

Fjoew.

Goed, het was niet plezant om  rond half 10 netjes op tijd aan te komen met een nuchtere dochter en dan te horen dat ze pas ’s middags aan de beurt zou zijn. Het was iets met dilaterend druppels, hele donkere ogen en de agenda’s van twee proffen.

Bij de voorbereiding was er nog even lichte paniek, want ze moest al haar eventuele juwelen uit doen. Ze had begot drie uur werk aan pareltjes in haar haren steken. Na een paar minuten van gezondverstanduitwisseling tussen de verpleging en mijzelve, was het gelukkig opgelost. De parels zijn immers van  plastiek en pasten netjes onder het haarnetje. Weeral een halve attack voor niks.

Het echte in slaap brengen viel bijzonder goed mee, mede dankzij een maskertje dat rook naar aardbeien. Snoepjesgeur, noemde de anesthesist het. Mij deed de combinatie van rubber en aardbeien aan iets anders denken, maar daar heb ik het toch maar niet over gehad, zo met de dochter erbij.

Het wakker worden was feitelijk ook minder erg dan ik had gedacht. De anesthesist wist te vertellen dat de kindjes meestal wakker worden zoals ze in slaap vielen. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, want ze deed wel heel flink op zich, maar het was toch een worsteling om haar te laten neerliggen. En inderdaad, toen ik hey schat in haar oor fluisterde, schoot ze meteen recht. Mama! Ze wou liefst niet meer terug gaan liggen. De slaapdokter had gelijk gehad. Het gebeurde blijkbaar niet vaak, dat een kind meteen klaarwakker en rechtopzittend op het bed naar de kamer gereden mocht worden. We hadden bekijks en ze zwaaide als een dronken koningin naar de oudjes op de gang.

Na een héél erg lang half uur van ikhebhonger * 1264, mocht ze aanvallen op haar eten. Ook dat verbaasde de verpleegster. De meeste kindjes krijgen met moeite een kwart booke met choco binnen na een narcose. De Zwaluw  speelde vier bookes met vlees, een yoghurtje en een busje appelsap naar binnen op minder dan tien minuten. We mochten dan ook veel sneller dan verwacht naar huis. Was ik totaal niet rouwig om.

ERGpm

En verder, tja, dat is nog afwachten. De prof kwam tijdens het onderzoek even bij me langs om het een en ander uit te leggen, want ik kon er helaas niet bij blijven. Ik was aangenaam verrast door haar vriendelijkheid en uitgebreide uitleg, duidelijk in haar element. Ik verdenk haar ervan liever operaties dan consultaties te doen, en dat kan ik haar niet kwalijk nemen, zo’n zottekot als dat dat daar soms kan zijn. Ze gaf zelfs toe dat ze van eventuele tropische infecties niets afweet, en dat we misschien toch eens met het tropisch instituut mogen overleggen. Wat het ERG betreft, daarvan moeten de testresultaten nog berekend worden, wat een weekje kan duren. Ze gaat ons opbellen.

Na een dag vol geduld, nog eventjes geduld dus. Dat lukt ons nog wel.

Advertenties

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. johan van holderbeke schreef:

  Blijvend… goede moed!!!

  Like

 2. Anoniem schreef:

  Allee hopelijk nu een stapje dichterbij een oplossing. Jullie hebben dat goed gedaan vandaag en heeft ze thuis kunnen genieten van de pizza en heeft ze voor geen spruitjes voor ferre gezorgd

  Like

  1. K10K schreef:

   Iedereen heeft gewoon zijn eigen pizza mogen beleggen 😉

   Like

 3. Anoniem schreef:

  Hm, rubber en aardbeiengeur…..rarara wat zou dat toch kunnen zijn? Zotte doos!

  Like

 4. Doris schreef:

  Weer een horde genomen. Fijn dat het verhoudingsgewijs zo goed ging.

  Like

 5. Kathleen schreef:

  Blij te horen dat het “goed” is gegaan. Dikke chapeau weer voor jou en zwaluw!

  Like

 6. son schreef:

  Wat heeft ze dat goed gedaan! Ze zijn sterk onze kinderen.

  Like

 7. Ma zo een flinke dat dat is!

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s