Rozen

Ik verveelde me luxueus. Enfin. Echt vervelen is hier niet aan de orde. Er is altijd wel iets te doen. Massa’s netels uitdoen bijvoorbeeld. En de kinders in leven houden, liefst allebei en liefst ook nog tevreden.

Verder hebben we hier massa’s fruit om te verwerken. Qua creativiteit geraken we hier niet verder dan insert-fruit-here  -crumble, -flappen en -confituur. Heel veel confituur, van blauwbessen, bramen, frambozen, aardbeien, rode bessen, witte bessen en knoezels – de meeste van eigen kweek, maar niet allemaal zenne.

De eerste confituur die we dit jaar maakten was die van de pisblommen. En de laatste gaat weer een specialleke zijn.

Confituur van rozenbottels en rozenblaadjes.

Qua tijdsverdrijf kon dat wel tellen. De pitten van de rozenbottel zijn immers het jeukmiddel van de natuur, dus verwijderen die handel. Ik was met onze schamele rozenbotteloogst een dik uur bezig met ontpitten en had uiteindelijk ocharme een honderd grammekes over. Voor de moment staat het samen met wat laatste rozenblaadjes te pruttelen in een bodem water. Het hele huis riekt naar roosvicee, dus ik denk dat ik op de goede weg zit. Altijd spannend, zo op goed geluk confituur maken. Maar het zag er gewoon al mooi uit, zo met die rozenblaadjes, dus voor mijn gevoelige ziel is het plan al half geslaagd.

IMG_2341pm

Volgend jaar plan ik wel om mij een deftige schuimspaan aan te schaffen. Dan schep ik de pitjes er tijdens het koken gewoon af, op goede hoop dat die op een gegeven moment komen bovendrijven. Het moet gewoon efficiënter kunnen dan dat gepruts van deze namiddag.

Maar verveeld heb ik mij alvast nie.

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Anoniem schreef:

    Allee, wie heeft er nu geen schuimspaan? 😉

    Like

  2. ingrid schreef:

    een ouderwetse passe vite, eerst even koken en dan erdoor heen draaien, dag pitjes

    Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s