Afschijt

on

Het einde van het schooljaar was druk. Veel te druk. Om de schoolwissel wat zachter te maken, beloofde ik een afscheidsfeestje in de klas, maar dat kwam er maar niet van. Te veel ziekenhuizen. Te weinig moed.

Dus werd het een afscheidsfeestje in de vakantie. Eentje in een speeltuin, want stel u voor dat al die 41 kinderen zouden komen opdagen zeg! Daar was ons krot huis-in-verbouwingsstatus niet tegen bestand.

We kozen uiteindelijk op goed geluk de laatste woensdag van augustus. En dat was gisteren.

IMG_2345pm

Een hele week heb ik lopen stressen. Schijtweer. Of niet. Of toch wel. Al die kinderen afbellen voor de zekerheid? Het aftellende kroost zwaar teleurstellen? Of de horror van een binnenspeeltuin dan maar?

Uiteindelijk beloofde de woensdag toch niet zo heel erg regenachtig te worden, dus waagden we het toch maar.

En nu werd dat toch geen prachtige dag zeker? En dat allemaal zonder eikes naar de zusters Clarissen te brengen!

De kinderen speelden zich te pletter, quasi alle chips en zelfs de tomaatjes waren op en er werd onnoemelijk veel fruitsap en water gemorst. Volgende keer geen tafelkleed op een picknicktafel. Dat is blijkbaar vragen om problemen, maar dat wist ik nog niet. Gelukkig hadden de kinderen een aparte tafel.

Aan de volwassenentafel werd duchtig gebabbeld, en ook gemorst, en ik besefte hoezeer ik de schoolpoortmama’s ga missen. Snif.

Een dikke weemoedige merci aan die twee keer twaalf kinderen – godzijdank kwamen er voor elk kind evenveel gasten – de twee juffen, de gezellige ouders en de stralende zon om er een zalig afscheidsfeestje van te maken!

En dan kan nu het nieuwe aftellen beginnen. Naar de tweede september!

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Natasja schreef:

  zo leuk!!!! hopelijk valt de nieuwe school mee en vinden jullie daar de uitdagingen, steun,… die jullie zoeken!!! En in deze tijd is contact houden met de schoolpoortmama’s en bijhorende kindjes toch wel te doen hé???

  Like

 2. Anoniem schreef:

  Een nieuw hoofdstuk aan het levensboek van elk van jullie… Veel levensplezier.

  Like

 3. Anoniem schreef:

  ik hoop op een geweldige start op de nieuwe school!

  Like

 4. Inge schreef:

  oh zo spannend….

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s