Appelkes

Omdat appels niet stoppen met rijpen en rotten omdat de baas des hovens zich weeral onnoemelijke zorgen maakt, doen we een paar dagen van appelke raap en appelke pluk. Honderdvijftig kilo hebben we gisteren verzameld in jute zakken. We raapten in de gietende regen, plukten in de druilende regen en schuilden voor de appelregen die de Eskimo veroorzaakte.

IMG_2358pm

En nu hangt er nog een boom gelijk vol zeg. Z’n takken hangen gewoonweg tot op de grond. De positie van de overstromende composthoop vlak naast de boom in kwestie, zal daar wel voor iets mee tussen zitten.

Ik ben niet van plan om een tienjarenvoorraad aan appelmoes te maken. Mijn handen komen al spontaan vol eelt te staan bij de gedachte alleen al. Vorig jaar smeten we alles op de composthoop bij gebrek aan initiatief, door mijn naderende crash. Ik had zelfs niet de moed om rond te vragen of iemand gratis appels wou. Ik heb me een gans jaar schuldig gevoeld over zoveel verspilling.

Dit jaar geen appelcompost noch -compote. Zaterdag laten we alles persen tot appelsap, net als twee jaar geleden.We hebben nog steeds een fles of 20 over van die persing. Hoeveel we ook weg schonken en mee naar picknicks namen, we kregen het niet op. Mijn campagne van we drinken alleen water en thee, tenzij bij speciale gelegenheden, hielp natuurlijk ook niet. De kinders hielden een appelsap standje aan onze nogal afgelegen straat, waar uiteindelijk enkel de toffe buren uit medelijden iets kwamen kopen, aangevuld met een fietsend gezin dat ik via FB had gelokt.

Dit jaar gaan we wat actiever naar appelsapafnemers zoeken.

Of gewoon zelf wat meer opsouperen.

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Greetje schreef:

    Ik wil wel appelsap ruilen tegen chutney 😉

    Like

  2. natasja schreef:

    Ik wil even teel ook wel appelsap. Laat maar weten als het klaar is en wat het kost en dan spreken we verder af.

    Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s