Skype

De Zwaluw en haar kroezels, het blijft een uitdaging. Zeker op 722 kilometer afstand. Normaal neem ik zorgvuldig – en met veel plezier trouwens – de verzorging van haar kroezels voor mijn rekening. Maar nu moet papa even de weg vinden in de producten- en kammenkast. En wanneer worden de schoolfoto’s genomen? Juist ja. Een kleine gruwel-erlebnis van mijnentwege toen dat doordrong.

De dochter zag haar kans schoon. Het verhaal van de kat, de muizen en een stevige tafel.

Dus nee. Het kapsel dat ik voor mijn vertrek met haar was overeengekomen? De twee dotten die ik aan mijn Beer had uitgelegd? Relatief makkelijk? Betrekkelijk neutraal? Een dikke nee. Ze wil absoluut niet als Mickey Mouse op de foto.

Dat wordt improvisatie, morgen tijdens de ochtendspits. En meer dan waarschijnlijk een foto waar we later mee gaan kunnen lachen.

IMG_20150923_200610pm

En de Eskimo, die was weer toevallig zijn huiswerkkaft vergeten op de dag dat ie dictee moest oefenen. Hij was ook gewoon glad vergeten dat hij vandaag huiswerk had zeg. En papa, die werd er natuurlijk stevig ingeluisd en was zich van geen kwaad bewust. Helaas voor de zoon, wist ik uiteraard wèl nog van dat dictee. En nog helaser voor hem kan ik online de woordjes terugvinden die hij moet leren.

Dus, belachelijk streng als ik ben, nam ik alsnog zijn huiswerk af, vlak voor het slapengaan. Geen zorgen. Ik ben naast streng ook plezant. Zeker tijdens zijn minst favoriete vak. En al helemaal als er geen bemoedigende knuffels en schouderkloppen mogelijk zijn. Het werd het tofste dictee ooit.

IMG_20150923_202034pm

Haarstijladvies en gekkebekkendictee.

Waar Skype allemaal niet goed voor is.

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. elkefranchois schreef:

  🙂

  Like

 2. Johan Van Holderbeke schreef:

  🙂

  Like

 3. Heidi schreef:

  Geweldig!

  Like

 4. Joke schreef:

  Laten ze het vandaag allemaal super goed doen!!

  Like

 5. Katleen De Meyer schreef:

  top!

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s