Dossier

Gisteren trokken we naar Leuven, de Beer en ik, en voor een keer zonder de Zwaluw. We hadden een afspraak voor begeleiding rond alle invaliditeitsadministratie.

Het begin van een papieren lijdensweg zo blijkt. Miserie!

Pas op, we zijn dankbaar voor alles wat er is. Verhoogd kindergeld. Terugbetaling van hulpmiddelen. Wat dat betreft zit het systeem geweldig in elkaar.

Maar een aparte afspraak om onder begeleiding een dossier aan te maken? Pardon, twee afspraken, want we hebben blijkbaar twee uren na elkaar nodig. En daarna moet de begeleider zelf nog een hoop tijd aan besteden aan het finaliseren van het hele dossier.

Ze moeten weten hoe we voor onze dochter zorgen. Hoe we tegenover haar handicap staan. Hoe zelfredzaam ze juist is. Allemaal terechte vragen, veronderstel ik. Ik had er alleen geen idee van dat de hele digitale paperassenwinkel zo ontzettend complex zou zijn dat we het niet eens alleen af kunnen.

Een adoptiedossier is er niets tegen.

Advertenties

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anoniem schreef:

  je meent het ?! Nu wel een chance dat ze daarvoor begeleiding voorzien, het is ook iets dat je niet aan iedereen kan gaan vragen

  Like

 2. Johan Van Holderbeke schreef:

  Goede moed bij het vervolg van jullie zoektocht in het landschap van de beperkingen en tegemoetkomingen… Gelukkig ben ik er zeker van dat jullie de voornaamste in deze niet uit het oog zullen verliezen… Want in die doolhof vind een kat soms haar jongen niet terug.

  Like

 3. Margot*Lars en Co schreef:

  Hier de papierbundel ook ingevuld voor verhoogd kindergeld voor de oudste, je zal ook nog naar een dokter moeten gaan in Beringen die je punten gaat geven en die punten beslissen over wel of niet verhoogd kindergeld en zo. Ik kan je zeggen dat dit absoluut geen vriendelijk man is en dat je tegenover hem zit met een heel klein hartje. Maar hier is alles goed gekomen! Toitoitoi voor jullie

  Like

  1. K10K schreef:

   Oei, dat belooft…

   Like

 4. Margot*Lars en Co schreef:

  Komt goed,maar wees voorbereid hij heet dokter Nillis, en hij beslist en zijne entree is, we mis-zien niets aan dit kind, wat is het probleem… leuk he en ik had alles van OPZ en zo meegestuurd aangetekend daar de overheid voor mensen met een handicap en mijnheer beweerde niks te hebben gezien van dat alles, gelukkig had ik de papieren maar meegenomen en hij kopieerde ze dan met erg veel tegenzin, ik vond het écht geen leuk uurtje toen….Hij komt zo over als psychische handicap is geen handicap om gehandicapt te zijn moet je zichtbaar een handicap hebben….NU is hij misschien heel anders als het over oogjes gaat, dat weet ik natuurlijk niet,ik hoop voor jullie dat alles in orde komt…

  Like

  1. K10K schreef:

   Ik heb ook al gehoord dat het niet leuk is, dus ik ben inderdaad voorbereid!

   Like

 5. natasja schreef:

  Fijn dat je hulp krijgt. Met june moeste we aalles zelf uitzoeken. Veel succes!

  Like

 6. Joke schreef:

  Veel succes op je tocht!!

  Like

 7. Greetje schreef:

  En ik moest weer zo aan jullie denken toen ik vanmorgen dat alles zat in te studeren. Pffff Ik wou dat ik dat ook onder begeleiding mocht afleggen 😉

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s