Voorkeur

Ik schrijf een pak minder over de Eskimo dan over de Zwaluw.

Is dat omdat de Eskimo minder interessant is?

Verre van. Mensenlief, je wilt niet weten hoe interessant dat ventje uit de hoek kan komen. Momenteel zijn zijn grootste hobbies Lego voor een leeftijd ver boven de zijne, lezen in vijf boeken tegelijk en snottebellen vegen aan verse broeken. Een zalige kerel gelijk ieders bijnanegenjarige zoon.

In grote lijnen gaat het beter met hem dan vorig jaar. Of dat nu precies te wijten is aan de nieuwe school of aan mijn betere mentale toestand is moeilijk te zeggen. Ik gok op een combinatie van de twee. Het belangrijkste is dat hij zich beter in z’n gevoelige vel voelt.

Zaak is dat hij niet graag heeft dat ik over hem schrijf. Hij lijkt tegenwoordig meer puber dan Eskimo, ondanks zijn nog maar bijna negen jaar. Hij praat niet graag over zichzelf en heeft al helemààl niet graag dat er over hem gepraat wordt. Dus probeer ik dat ook zo min mogelijk te doen. Tot mijn grote, grote spijt.

Het betekent dus niet dat we met hem minder veel bezig zijn dan met de Zwaluw, al lijkt dat misschien wel zo. Er steekt feitelijk veel energie in hem, omdat we onze efforts voor de Zwaluw naar hem toe proberen te compenseren. Soms zo fel, dat de Zwaluw het niet meer eerlijk vindt omdat zij zoveel oogaandacht krijgt, en ook andere uitstapjes wil doen. Gelijk heeft ze.

Van tijd ben ik daar nogal kritisch over, tegenover mezelf.

Trek ik niet het ene kind voor? Zie ik stiekem de ene liever dan de andere?

Ik koppel dat dan terug met de Beer. Die zucht dan en rolt wat met z’n ogen.

Ze is daar weer, straalt ie dan uit. De ene week denkt ze dat ze de Zwaluw liever ziet dan de Eskimo. De week daarna gaat haar voorkeur zogezegd weer uit naar den andere. Ze houdt dat allemaal zo kritisch en netjes in evenwicht dat haar liefde voor die twee er gewoon van af spat.

Dat zegt ie dan ook.

En ik slaag er meestal wel in om het te geloven.

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Johan Van Holderbeke schreef:

  I’m a believer too!!!

  Like

 2. natasja schreef:

  Ik ben er zeker van dat je ze aallebei even graag ziet! Ook blij te lezen dat F. (en jij) zich beter in zijn vel voelt.

  Like

 3. Inge Piotrowski schreef:

  de liefde spat zelfs uit je woorden… en dat zullen ze wel voelen… ALLETWEE!

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s