Kers

Maandagochtend. Ik geef elk kind drie kerstomaatjes mee in de brooddoos, wetende dat ze helemaal niet houden van tomaat, of dat nu in kersvorm is of niet. Soms heb ik gewoon graag dat ze iéts van groente mee naar school nemen en kerstomaten zijn nu eenmaal handig om snelsnel in een brooddoos te verstoppen.

Maandagavond. De Zwaluwbrooddoos is leeg, die van de Eskimo bevat nog drie stuks tomaat. De Zwaluw neemt mijn prijzen heldhaftig in ontvangt. Aan de Eskimo leg ik uit dat hij de tomaatjes dan gewoon de volgende dag opnieuw meekrijgt.

Dinsdagochtend. Ik besef dat de kinders vandaag op school warm eten en dat ik dus de tomaten niet mee kan geven. Zelf heb ik ook niet graag tomaten bij fruit of koek, en een brooddoos met alleen drie tomaten meegeven vind ik precies ook zot. Er zijn grenzen aan mijn groentenmissie. Ik bewaar ze dus maar voor ’s avonds.

Dinsdagavond 17u30. De Eskimo krijgt drie kerstomaatjes bij zijn spaghetti. Hij protesteert dat de Zwaluw er geen krijgt. Nog voor ik kan uitleggen waarom de Zwaluw niet hoeft, verklikt hij haar. Zij heeft haar tomaatjes gisteren mee naar het bos genomen. Kapot getrapt. Bewijs vernietigd.

Dinsdagavond 19u. De Zwaluw zit nog steeds mokkend aan tafel, boven drie nieuwe kerstomaatjes.

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. yosando schreef:

  jij bent moedig !

  Like

 2. Greetje schreef:

  Ik kan niet tegen ‘klikken’. F zou er van mij ook nog eens een paar bijgekregen hebben. Je bent dus heus niet te streng geweest!

  Like

  1. K10K schreef:

   Ik kan ook niet tegen klikken, maar nog minder tegen liegen en voedselverspilling. ’t Was een moeilijke afweging. Maar wel eentje met een goed gesprek achteraf 😉

   Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s