Kado

on

Ethiopië gaat gebukt onder vreselijke droogte. Iets met El Niño en klimaatverandering. Waterbronnen drogen op, oogsten mislukken, vee sterft. En dit voor een bevolkingsgroep die sowieso al kwetsbaar is.

Nee, gelukkig worden we daar niet van. Al doet het me wel nog maar eens beseffen wat voor lucky bastards we hier eigenlijk wel niet zijn, met ons water dat uit de kraan komt en onze winkels die altijd overvol liggen, wat voor weer het ook is. Wat in Ethiopië een dagelijkse strijd is, wordt ons hier gewoon kado gedaan. Onze grootste zorg is of onze sneeuwlaarzen dit jaar zouden dienen of niet.

Maar ik moet en zal positief blijven. En dat ben ik ergens ook. Want ik ben er trots op om via Dertiende Ster in verbinding te staan met dat Ethiopië. Om te weten dat er een plan opgesteld wordt door onze partner daar, om hulp te bieden. Hulp die eenvoudig kan zijn, in de vorm van ezeltjes die water brengen naar afgelegen gebieden.

Op dit eigenste moment wordt bekeken of we een Task Force bijeen kunnen krijgen. Alle verenigingen die werkzaam zijn in Ethiopië, de handen in elkaar laten slaan. In de media komen en de Belg oproepen om een deel van zijn kerstbudget te doneren. Zogauw als we iets concreets hebben, hoort u het van mij.

En moest u ondertussen echt heel graag al iets concreets willen betekenen, bezoek dan onze nieuwe webshop. Alle opbrengst gaat integraal naar onze projecten in Ethiopië, want we draaien uitsluitend op zotten van vrijwilligers.

We hebben een prachtige kalender in de aanbieding, met foto’s die onze kernleden zelf namen. En lekkere wijn ook, uitgekozen door een echte sommelier. We hebben zelfs Ethiopische wijn, unaniem goedgekeurd door diezelfde kernleden. Ideaal voor onder de kerstboom, toch, zo’n kado waar u meteen een goed doel mee steunt?

full34967295

 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Kathleen schreef:

    Flessen zijn al besteld voor de kinderen hun meters, peter, oma’s en opa’s

    Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s