Dorp

Gasthuisberg, dat is feitelijk een dorp. Zo’n dorp waar je altijd wel iemand bekend tegenkomt. Vandaag was dat een ander vijfde van het fakhuis van weleer. En al zijn er fijnere plekken om iemand tegen te komen dan een gasthuis, ik vind dat nog wel tof, die korte onverwachte babbels.

Kort, helaas, omdat de Zwaluw m’n arm uit de kom trok. Doordat de test van vandaag een pauze van zes uur inhield, mochten we effe stiekem ontsnappen. Ze keek uit naar de busrit, naar een trouw op de Grote Markt dan nog. Superblij dat we er toch geraakt zijn! Maar sssst, de dokter mocht het niet weten. Ik ga er even van uit dat die geen blogs leest. Tenzij hij zich net als ik te pletter googelt op ‘retinol’ en ‘zeldzame aandoeningen’ en ‘corneale ulcers’ en zo per ongeluk hier terecht komt.

In ieder geval kwam ik in het dorp de dokter in kwestie ook tegen, die even liet weten dat ze naast de dosis-respons test van vandaag ook bloed hebben afgenomen voor een aantal genetische tests. Er zouden nog andere wreed zeldzame aandoeningen zijn die corneale ulcers geven – zweertjes op het hoornvlies – zonder dat er feitelijk VitA tekort is. Dus als de dosistest van vandaag niets oplevert, is er misschien weer een ander spoor om op verder te gaan. Klein applaus voor de proactieve arts alstemblieft!

Verder was er in het dorp vooral ook bloed dat niet wou komen, weeral van mezelve gaan van miserie en een uiteindelijke verlossing dankzij de kalinox.
Lachgas, zo zei de dochter, dat is niet om mee te lachen hoor.

Ha

Ha

HA

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Johan Van Holderbeke schreef:

    Hopelijk later ook lachen zonder de gas…

    Like

  2. elkefranchois schreef:

    O, en door wintertuin gewandeld?

    Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s