Groen

Over het algemeen heb ik het kind diep in mij wel onder controle. Maar als het overal lijkt te sneeuwen behalve bij ons, dan geraakt het kind over haar toeren. Ze is immers nog steeds niet bekomen van drama van vorig jaar. De fameuze Winter Zonder Sneeuw. Als ik winterbanden en sneeuwkettingen had, was ik nu al met dat innerlijk kind en de twee uiterlijke kindexemplaren op weg naar de Hoge Venen. Of naar Leuven wat dat betreft.

De diagnose is een seizoensgebonden sneeuwobsessie. Mijn fakhuisgenoten van weleer herinneren zich waarschijnlijk nog wel dat ik ooit in volle blokperiode alle kamers binnenstormde met een belachelijk enthousiaste Het sneeuwt! Resultaat was twee maal vier sneeuwballen richting mijn kop. Op mijn kamer.

Ooit, in München, liet ik me achterover vallen in anderhalve meter hoge sneeuw. Achteraf gezien nogal roekeloos, want wie weet wat voor scherpe pin stak daar onder die sneeuw. En de manier waarop we toen in München geraakt zijn – dertien uurs onderweg, slalommend tussen vastgereden camions – was al even erg. Maar goed, toen was ik nog geen moeder en zag ik nog niet overal gevaar. Het was een heerlijk romantische citytrip onder ons getwee. Alles wit.

Maar nu. Geen sneeuwwolk te bespeuren. De zon schijnt hier zelfs vollenbak. Ziet ne keer hoe de diepgroene gazon schittert in de afwezigheid van pure witheid.

IMG_3082pm

’t Is godgeklaagd.

 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. elkefranchois schreef:

    Welkom in Leuven! Snel wel, want smelt hier zienderogen. Voordeel is dat wegen vrij zijn, maar wel nog genoeg sneeuw in den hof voor sneeuwballen gevecht. Met top plaksneeuw!

    Like

  2. Karlien schreef:

    Kindjes mochten hier gaan logeren bij de grootouders in Limburg. Bij aankomst een zware teleurstelling: ‘opa wat heb je met de sneeuw gedaan’?. Ze hadden daar nog een onaangetaste tuin verwacht nadat ons mooi sneeuwtapijt was veranderd in Olaf I en Olaf II

    Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s