Ouderwets

Na een vermoeiende dag vol vergaderingen met soms een amper verstaanbaar Schots, indrukwekkende labo’s en belachelijk veel nieuwe info over hoe cement te visualiseren op nanometerschaal, verdient een mens een goed boek. Zeg dat ik het gezegd heb.

Ik heb altijd en overal een boek mee, al dan niet in digitale vorm. Je weet maar nooit wanneer er een dood moment opduikt. Zeker tijdens het reizen zijn boeken onmisbaar. Mijn ouderwetse opinie. Ik kan onmogelijk een ganse reis naar FB updates staren. Daar zijn mijn vrienden niet interessant genoeg voor, sorry guys.

Of ik dan geen wetenschappelijke literatuur door te nemen heb? In theorie wel ja. In praktijk is dat boek meestal aantrekkelijker.

Deze reis is het Tess Gerritsen in een vlot geschreven thriller die niet echt superspannend is, maar wel blijft boeien. Koud hart. Eén van de hoofdpersonages werkt zich doorheen eeuwenoude brieven om een nog ouder mysterie te ontrafelen.

Het bracht me op een idee.

Ik vind het zo jammer dat communicatie deze jaren zo vluchtig is. Mails worden wel gestockeerd, maar dat haalt het toch niet bij een brief in een schoendoos. En dan heb ik het nog niet over sms’n en FB berichten. Het is ook gewoon veel te veel, al wat digitaal over en weer gestuurd wordt. Niemand die dààr later ooit vol weemoed in gaat snuisteren.

Ik zou dus graag weer brieven schrijven. Echt schrijven. Met woorden die goed werden afgewogen voor ze op papier kwamen. Misschien zelfs op geurend briefpapier. Net niet met een ganzenveer.

En brieven ontvangen natuurlijk. Om bij te houden in een schoendoos. Om na een tijd nog eens boven te halen. Om door te geven aan kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Een zot, ouderwets, naïef idee.

Ik weet het.

Maar toch.

brief

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Inge schreef:

    heerlijk toch! Ik wil je pennenvriend wel zijn. Echt!

    Liked by 1 persoon

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s