Punten

We gingen nog eens naar een arts. Voor de verandering.

Dit keer was het de controlearts van FOD financiën. Die moet beslissen in hoeverre de Zwaluw invalide is voor financiële aangelegenheden en nog vanalles. Hoe meer punten hoe invalider.

Ik had me voorbereid op een norse arts die haar binnenstebuiten zou willen keren en onze aanvraag met onuitstaanbaar kritische blik zou bekijken. Ik was goed voorbereid op wat ik zou zeggen, hoe ik haar zelfredzaamheid zou omschrijven en hoe ik de extra kosten en zorgen ter sprake zou brengen.

Het was allemaal niet nodig. De man was enorm vriendelijk en geduldig. Had jaren in Afrika gewerkt en vond het fijn om de Zwaluw te ontmoeten. Sprak meteen over verstoorde hechting toen ze hem geen hand wilde geven. Wist alles van ondervoeding en was geïnteresseerd in haar bizarre medische historiek.

Een fijn gesprek dus, over Afrika, over adoptie, over leerachterstand, over slechtziendheid. Het enige wat de Zwaluw moest doen, was even haar naam schrijven. En dat weigerde ze. Uiteraard. Hij begreep het wel. Ze toont haar beperking niet graag en is sowieso al niet op haar gemak bij een nieuwe arts. Maar ze moest. Boos worden hielp niet. Zelfs snoep beloven niet. Dat ik me opgelaten voelde al helemaal niet natuurlijk.

Uiteindelijk begon ik met de arts te babbelen over Zuid-Afrika, waar zijn dochter woonde. De Zwaluw ontspande, voelde geen ogen meer op haar prikken, en schreef toen warempel haar naam. Punten voor medewerking zal ze niet krijgen.

Maar ik ben nu wel heel benieuwd naar die andere punten.

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. natasja schreef:

  Bij ons was dat toen ook een hele vriendelijke arts. Eens benieuwd naar de resultaten. June kreeg wel een rolstoel en zorgpremie, geen extra kindergeld.

  Like

 2. Margot*Lars en Co schreef:

  dan heb je veel geluk gehad, bij ons was die man kei onvriendelijk!

  Like

 3. Goedele Bamps schreef:

  Fijn om te horen dat het een vriendelijke man was. Dat was 40 jaar geleden heel anders. Ikzelf ben slechtziend vanaf mijn geboorte. Ik herinner mij nog goed de negatieve artsen van het ministerie ! Hopelijk krijgen jullie een positief advies. Laat jullie dochter maar alles doen wat ze wil. Wees als ouders niet te bezorgd ! Ik weet als moeder dat dit niet zo gemakkelijk is. Maar het komt jullie dochter zeker ten goede. Zij weet zelf toch niet hoe het is om goed te zien. Ze redt zichzelf wel. Groetjes Goedele Bamps

  Like

 4. Munkies schreef:

  Blijkbaar de uitzondering die de regel bevestigd. Wij hebben zelf in de les geleerd dat die artsen vreselijk zijn 😉

  Like

 5. Johan Van Holderbeke schreef:

  Er zit inderdaad heel veel verschil tussen de controleartsen. Dat heb ik in m’n professioneel leven ook al vaak ondervonden… Hopelijk valt het nu allemaal mee…

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s