Visolet

Zo soms, dan lijkt het zicht van de Zwaluw even op te klaren. Dan juichen we stilletjes en krijgen we weer hoop. Maar eigenlijk, eigenlijk is de vooruitgang nooit van lange duur. Hoe het komt, dat weet niemand ons te vertellen. Een diagnose hebben we immers nog steeds niet, en op uitslag van de genetische testen is het nog minstens een half jaar wachten. We werden trouwens toch met beide voetjes op de grond gezet: de kans dat ze iets vinden is vreselijk klein.

Ondertussen zorgen we ervoor dat haar zichtcomfort en ergonomie wat verbetert. We schaften al een schuine bank aan voor school, thuis leest ze van af een boekenstaander die wijlen vovo nog ooit voor me maakte, we bestelden een kijkertje om het bord mee te kunnen volgen, en sinds vandaag heeft ze ook een visoletloep. Ik had er nog nooit van gehoord.

Ze vindt het alleszins vetcool, en de Eskimo is het met haar eens. De loep zit dan ook verpakt in een zwart fluwelen zakje, net als dure juwelen. Helemaal in haar nopjes is ze.

Voorlopig is het niet de bedoeling dat ze het loepje gebruikt om te lezen. Het is eerder een hulpmiddel om op werkblaadjes te zetten, zodat ook zij de bijhorende tekeningen zonder moeite kan zien. Bij alles wat ze leert, moest ze het tot nu toe immers zonder visuele hulpmiddeltjes doen. Waar haar klasgenootjes bij het lezen of rekenen al eens vlug diagonaal konden spieken bij de prentjes, moest de Zwaluw haar rechteroog – en dus haar hele hoofd – er naartoe brengen. En dan vond ze haar taak natuurlijk niet meer meteen terug.

Maar nu, nu kan ze het blad sneller scannen, met behulp van de visoletloep. Een gigantisch verschil zal het niet maken, maar alle kleine beetjes helpen. Dat klein beetje extra comfort kan er wel degelijk voor zorgen dat ze efficiënter kan werken. En dat ze minder snel vermoeide ogen en hoofdpijn krijgt.

IMG_20160318_171922pm

Ze had wel nog één vraag, over haar nieuwe schat.

Is dat eigenlijk gemaakt van kogelvrij glas?

Ach. Laten we zeggen van wel.

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anoniem schreef:

  Toch wel fijn dat er zulke middelen zijn.ze komt er wel die kleindochter van ons

  Like

 2. Wat is ze zalig, die dochter van jou!

  Like

 3. Johan Van Holderbeke schreef:

  Mooi, mooi…. hopelijk vreest ze geen aanslagen…

  Like

 4. Liselotte Leysen schreef:

  Wauw!!!

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s