Menu

Mijn hoofd zit altijd te vol. Dat is een deel van het probleem. Oh, en keuzes maken, dat geeft ook al stress. Dat hoeft dan geeneens over belangrijke keuzes te gaan. Beslissen wat er ’s avonds op tafel komt, dat wil al eens moeilijk zijn. Ik loop daar dan de ganse dag mee in m’n hoofd.

Ik overloop dan in gedachten, zo tijdens het schrijven van verslagen enzo, wat er in de groenteschuif ligt. Wat er in den hof groeit. Wat er in de diepvries steekt. Wat nog moet aangekocht worden. Wat we de voorbije dagen aten. Of er genoeg afwisseling in zit. Of we aan twee-drie keer vegetarisch komen die week.

Als ik beslist heb, pakweg rond de middag, dan moet ik er ook voor zorgen dat ik er zeker van ben, en dat ik het onthoud. Gans de dag energie- en geheugenverspilling dus, tot aan het avondeten zelf.

Een klein jaar geleden probeerde ik al te werken met een weekmenu, en dat heb ik terug opgepikt, sinds een paar weken. Het werkt echt wel. Een kwartiertje per week afwegen en puzzelen en dat is het eigenlijk. De Beer moet bij zijn kookbeurten niet meer om 16u bellen om te vragen wat ie ook alweer moest maken. De kinderen kunnen zich al mentaal voorbereiden op wat voor vreselijks de pot die week weer schaft. En ik kan het volledig loslaten. Ideaal dus eigenlijk.

Eens zien hoe lang ik het deze keer volhoud.

IMG_3103pm

Advertenties

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Kathleen schreef:

  Moet ik misschien ook eens proberen 😉

  Like

 2. Liesbeth Gellens schreef:

  dat is inderdaad heel gemakkelijk. Heb het al gedaan, maar ook weer terug laten verwateren. Ga het nog eens proberen, dank je wel : )) succes

  Like

 3. Munkies schreef:

  O dat ga ik ook echt terug oppikken. Ik steek daar ook tonnen energie in.

  Like

 4. upje schreef:

  Herkenning troef hier! Ik maak nu ook al een tijdje weekmenu’s en het brengt toch meer rust. Nu nog mezelf dwingen om ook élke keer een boodschappenlijstje daaraan te linken en we komen er wel. Veel succes ermee!

  Like

 5. Karlien schreef:

  super, en als je deze nu elke week hier post, dan bespaart het nog meer denkwerk 😉 (weliswaar in andere hoofden …)

  Like

 6. Liselotte Leysen schreef:

  Haha, ik wou net hetzelfde als Karlien zeggen; posten maar en hopla…geen onnodige energie- en geheugenverspilling meer.. 🙂

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s