Horoscoopdag

IMG_20160504_163654Zo soms, dan is een moeder ook nog iets anders dan een moeder.

Dan gaat ze, ik zeg zo maar iets, een dikke vier dagen naar Granada voor een vergaderingske.

Het werd 95% vergaderen en netwerken. Daarnaast ook 5% Granada verkennen, want anders zouden we nog voor cultuurbarbaarse wetenschappers versleten worden.

Souveniertjes voor de kinderen kopen in pittoreske straatjes, appelsienenbloesems ruiken en volledig per ongeluk het Alhambra binnen sukkelen zonder te betalen.  Het was bijna net zo leuk als tot voorzitter verkozen worden voor de volgende vergadering in Praag.

 

Zondag was ik na het lentefeest van mijn jongste metekindje heengevlogen vanuit Liège, en dat bleek een geluk te zijn. Zaventem moet een megachaos geweest zijn, te oordelen naar het wedervaren van mijn mede-Belgen in Granada. Vier uur wachten en dan nog je vlucht missen. Miserie. Ik mag dus niet klagen.

Al was dat geluk relatief. Want de terugvlucht ging wél naar Zaventem. En waar stond mijn voiture? In Liège natuurlijk.

Het werd een traject van exact twaalf uur. Een vroeg vliegtuig. Een bijna gemist aansluitend vliegtuig. Vermiste bagage. Gemiste trein. Gehaalde trein. Tweede gehaalde trein. Een bus die na anderhalf uur wachten waarschijnlijk ook op Hemelvaart was. Een onvriendelijke taxi. En dan eindelijk een autorit naar huis. Maar ik klaag dus niet. Ik ben thuis geraakt.

Eens thuis had ik vijf minuten om op adem te komen, vooraleer de kinders door Moeke werden thuisgebracht. Het gemis was wederzijds geweest. Ze zaten er niet eens mee in dat hun souveniertjes nog in Madrid zaten.

Het was een dag die een horoscoop waard was. En dat vond de Metro ook.

IMG_20160505_132105

 

 

 

Advertenties

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s