azM

Nog nooit ben ik zo relaxt terug thuis gekomen van het ziekenhuis als vandaag. Normaal gezien zijn de consultaties met de Zwaluw een kleine hel. Ze haat wachten in overvolle wachtkamers, ze haat witte jassen, en vooral: ze haat de onderzoeken. Onderzoeken die niet altijd op maat van kinderen zijn en twee-drie keer herhaald moeten worden door wéér een nieuw gezicht omdat er in een universitair ziekenhuis nu eenmaal dokters worden opgeleid. Het is niet dat we daar niet achterstaan, echt niet. De Zwaluw heeft gewoon heel veel nood aan vriendelijke gezichten die hun tijd nemen en met hààr spreken op hààr niveau. Als ze zegt dat ze iets niet kan zien, dan wil ze niet horen dat ze het nog eens moet proberen. Dan wil ze begrip en wil ze horen dat ze goed haar best heeft gedaan. En dat was er niet al te vaak in Leuven.

Viavia kwamen we terecht in Maastricht, het azM. Vandaag geraakten we er praktisch gezien al dankzij goede vriendin L. die chauffeur en luisterend oor was. Ik heb immers geleerd om hulp te vragen, en wat blijkt? Het is eigenlijk best plezant om hulp te krijgen. De dag had meer van een uitstapje dan van de zoveelste consultatie.

Het contrast met Leuven was enorm, en niet alleen ik voelde dat. De Zwaluw werkte vorige keer, bij de Maastrichtse oogartsen, al redelijk goed mee, maar vandaag bij de neuroloog deed ze het echt top. Geen gezeur, geen wegloperij, geen gekrijs, geen hyperactief overal aanzitten. Alles verliep rustig en sereen en ze liet me zowaar met de arts spreken zonder me te onderbreken. Dat was meteen de allereerste keer, ik wist niet wat me overkwam.

Ik gaf de arts dan ook een compliment, en vertelde dat ik er van versteld stond hoe goed het ging.

De Zwaluworen hadden het gehoord en de Zwaluwmond kwam dan toch tussenbeide.

Ja, maar in Leuven he, daar hebben ze helemaal geen respect voor mij.

Ik zou het zo niet durven zeggen hebben.

Maar ze heeft een punt.

 

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. elkefranchois schreef:

  In Leuven is er heel veel respect voor jou hoor, Tihune, alleen misschien wat minder op UZ Leuven. Misschien toch ook daar even delen?

  Like

 2. natasja schreef:

  Fijn!!! Zijn er nieuwe denkpistes in Maastricht of ging het om opvolging?

  Like

 3. K10K schreef:

  Beide: een nieuw spoor en betere opvolging!

  Like

 4. Johan Van Holderbeke schreef:

  Tof dit te lezen!

  Like

 5. Munkies schreef:

  Hoera voor vriendin L!

  Like

 6. Anoniem schreef:

  joepi!

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s