Strips

Lezen, ik doe da zo geire. Liefst nogal ingewikkeld materiaal. Een hele tijd was ik totaal verknocht aan fantasy, zo van die dertiendelige saga’s met draken enzo. The Hobbit las ik al toen ik een jaar of 14 was en sindsdien ben ik verkocht. Ondertussen werden ook historische romans, magisch realisme en de goeie ouwe detective aan mijn favorieten toegevoegd.

Lezen, ik heb het er nu moeilijk mee. Ik ben gewend om helemaal op te gaan in een verhaal. Doorlezen tot ver na bedtijd, dromen over karakters, de karakters een tijdje zijn. Om zo te lezen is er lange tijd diepe concentratie nodig, en laat ik dat nu echt totaal missen. Als het al eens lukte, geraakte ik er niet makkelijk meer uit. Dan was de grens tussen boek en werkelijkheid veel te lang wazig. Verwarrend.

Maar vooral dat lekker lang lezen, dat mis ik zo. Ik heb nu zeeën van tijd om te lezen en het gààt niet. Oh, er zijn veel, VEEL ergere dingen in de wereld. Maar een klein beetje vloeken doe ik toch wel. Ik ben gewoon niet het tv-hangende type en ik heb ook geen ambities in die richting.

Het lezen is in ieder geval zo’n beetje mijn persoonlijke barometer geworden. Aan de hand van wat en hoelang ik kan lezen, leid ik op min of meer objectieve manier af in hoeverre het beter gaat.

Ik ben gestart met niveau Jommeke. Zelfs 1 strip volledig uitlezen vergde een paar weken geleden nog een hoop energie en helderheid die ik niet altijd had.

Ondertussen kan ik al redelijk probleemloos ettelijke Jommekes na elkaar lezen zonder in slaap te sukkelen. Halleluja.

Eenvoudige romans gaan momenteel aan enkele pagina’s per keer. Maar toch mis ik de diepgang en complexiteit die ik gewoon ben. Het kan me allemaal niet zo boeien.

En toen zat er bij de gazet ineens een aanbieding voor strips. Strips heb ik altijd graag gelezen, al liet ik de Jommekes normaal wel links liggen. Ik voel me steeds terug gekatapulteerd naar mijn kindertijd als ik alleen aan het ontbijt een strip lees, met boterhammekes en chocomelk binnen handbereik.

Deze keer zijn het niet zomaar strips. Het zijn verstrippingen van de grote klassiekers gewoonweg.

Die kon ik toch écht niet laten liggen.

IMG_20160705_161801pm

 

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Natasja dillen schreef:

  Geniet van je boeken/strips!!!! X

  Like

 2. Inge schreef:

  Tip: voeg ook nog wat gedichtenbundels toe… Een gedicht vraagt niet zo veel leestijd en geeft wel heel veel denktijd…

  Like

 3. Johan Van Holderbeke schreef:

  Ik heb me ook laten verleiden door de strips… 🙂

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s