Post

Onlangs schreef ik hier dat ik feitelijk graag weer brieven zou willen schrijven – en ontvangen. Echte brieven, met de hand enzo.

Er is geen duidelijk aantoonbare reden waarom ik dat zo tof zou vinden. Waarschijnlijk ben ik gewoon lekker ouderwets. Echte brieven kan je bijhouden in een doos met een strik en herlees je al eens makkelijker. Mailtjes krijg ik zo gigantisch veel dat ze gewoon verdwijnen in de massa.

Brieven dus. Gisteren liet mijn zus, de Bakvis, weten dat ze op kamp vertrok en dat ze misschien wel graag een brief zou ontvangen. Ik ben letterlijk uit de zetel gesprongen – ik was me steendood aan het vervelen want de kinders zijn uit logeren – en meteen begonnen aan een brief van drie pagina’s. Echt plezant!

Op FB zag ik even geleden ook een oproep van een mede-adoptiemama die mensen zocht om brieven naar te schrijven. Ik gaf me meteen op, met de belofte om ook terug te schrijven.

Zo’n leuke initiatieven zijn er om gepikt gevolgd te worden, dus ik spring mee op de boot. Ik ga het wel omkeren, een experimentje.

Bij deze doe ik een oproep om me een brief te schrijven. Het hoeft niet eens met de hand, als ie maar met de facteur komt. Lakzegel mag, maar is niet verplicht.

Het adres durf ik hier wel geven, anoniem wel. Stalkers worden regelrecht naar den hof verwezen om kleefkruid uit te doen en appels te rapen. U bent gewaarschuwd!

De Eskimo en De Zwaluw

Kraaienstraat 128

3582 Koersel

België

Ik op mijn beurt beloof plechtig om een brief terug te schrijven. En als u daar op antwoordt, schrijf ik weer terug. En weer. En weer. Alleen durf ik niet beloven dat de wederbrief binnen de week zal aankomen. Het zal afhangen van de massa brieven die ik ga krijgen. Als iedereen die hier meeleest eentje schrijft, zijn er dan minstens 200. Alsof dat zou gebeuren. De facteur zou nogal lachen.

Laat ons zeggen, ten laatste tegen kerstmis schrijf ik terug.

Lekker optimistisch.

 

 

 

 

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

  1. mamaloes schreef:

    Keileuk, die good-old-way! Zo leuk om die oude correspondentie nog eens terug op te diepen (lees : de eerste liefdesbrieven en zo)! Koersel zeg… Da’s in de buurt! :o)

    Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s