Herbegin

Hoe ging dat nu, dat weer gaan werken?

Wel, laat me eerst zeggen dat ik het echt wel geweldig plezant vind dat zoveel volk er mee zat en me vroeg hoe het ging of hoe het was geweest. Zoveel medeleven doet een mens vanzelf opfleuren, echt!

Uiteindelijk ben ik niet zo heel lang met ziekteverlof geweest. Het was een maand, gevolgd door drie weken verlof. Zelf vond ik het feitelijk niet zo bijzonder spannend als jullie.

Het werk zelf ging goed en niet goed.

Goed was het om terug onder de collega’s te zijn en zaken af te handelen die al weken lagen te schreeuwen. Ik ontving ook twee überenthousiaste studenten, eentje uit Turkije en eentje uit Kameroen. Het geeft een boost als zulke studenten letterlijk zeggen dat ze het een geweldige eer vinden om met je te mogen werken en zelfs kadootjes uit hun land meebrengen. Turks fruit!

Minder goed was het om vooral tijdens vergaderingen mijn benen en vingers te voelen kriebelen en amper te kunnen concentreren. Veel meer dan een ellenlange lijst van mails beantwoorden en bespreken welk werk er gedaan moet worden, kon ik niet opbrengen. Ik heb veel rondgelopen. Nog eens naar het toilet. Nog eens een koekje pakken of drinken inschenken om af te leiden tijdens de vergadering. En dan nog eens naar het toilet natuurlijk.

Uiteindelijk zette ik aan m’n bureau, op aanraden van een collega, een koptelefoon met muziek op, en dat hielp. Ik heb duidelijk afleiding nodig om me te kunnen concentreren. Ik maakte zowaar een gedetailleerde werkplanning voor de Turkse studente. Stalen nemen, media maken, verdunnen, hitteschok, inoculeren. Ik wist het plots allemaal weer. Ik gaf mezelf een klein schouderklopje.

Wat ik ook deed, was op aanraden van een andere collega bij de apothekeres gaan luisteren of ze niet iets plantaardigs had om me tot rust te brengen. Vooral om beter te kunnen slapen en misschien ook om overdag iets rustiger te zijn. Het werd passiflora, ’s morgens en ’s avonds te nemen. Het werkt, vooral voor het slapen. Maar ook gisteren overdag leek het iets van de onrust weg te nemen. Tot het uitgewerkt was in de namiddag en ik na een hels onrustig half uur van opstaan en weer gaan zitten, toevlucht nam tot de koptelefoon.

Passiflora. Eten en drinken. Koptelefoon. Allemaal truukjes om te kunnen functioneren in combinatie met de broodnodige medicatie.

Geweldig vind ik dat nu niet meteen. Ik zou liever gewoon werken zoals ieder ander zonder pillen en truken.

Maar het is een begin zeker?

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anoniem schreef:

  Wat moet moet… ook ik zou liever zonder m’n dagelijkse pilletje kunnen… (heel wat anders en lang niet zo zwaar als het jouwe)… maar het is nodig. Als die middelen en middeltjes er zijn om je te helpen… waarom niet… Ik weet ook niet welke en hoeveel middeltjes ik komend schooljaar en de komende 8 jaar nog zal nodig hebben om te kunnen werken tot m’n pensioen. Maar als er er zijn en ze nodig zijn… dan zal ik niet aarzelen om ze te gebruiken.

  Like

 2. upje schreef:

  Ik vind het vooral superpositief dat je collega’s meedenken en dat ze jou of de situatie blijkbaar goed genoeg kennen om nog nuttige tips aan te brengen ook.

  Like

 3. Silvia schreef:

  Alle begin is moeilijk… En zo is het nu ook een beetje voor jou. Als ik het zo hoor, denk/hoop ik dat jouw supere collega’s je ook verder op het pad zullen helpen houden. En niet alleen zij, ook je bloglezers duimen voor je 😉

  Like

 4. mamaloes schreef:

  Super, al die tips van je collega’s! Fijn dat ze je helpen! Dat van die muziek helpt bij mij ook, maar nog nooit gehoord van medicinaal gebruik van passiflora, interessant!

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s