Balans

on

Ik heb altijd veel voeling gehad met mijn lijf. Ik voel mijn eisprong, ik voel alle medicatie keihard werken – zelfs bij de helft van de laagste dosis – en ik voel zelfs het weer buiten binnen in mijn lijf.

De combinatie van de acathisie van de aripiprazol aan de ene kant, met de passiflora aan de andere kant bracht dat totaal in de war. Ik nam de passiflora ’s morgens, tegen de onrust, maar ook ’s avonds, om te kunnen slapen. Die van ’s morgens neem ik niet meer.

Het voelde gewoon fout. De onrust was niet weg, maar werd gemaskeerd. Ik voelde ergens vanbinnen nog dat gekriebel, het wou naar buiten komen, maar kon niet. Ik vond het precies nog erger dan de onrust zelf. Liever leer ik de innerlijke discipline om met de acathisie om te gaan, dan met zo’n dualiteit verder te gaan.

Ook zorgde het ervoor dat ik niet meer wist wanneer ik nu precies moest rusten. Ik bleef maar gaan. De onrust gaf me de energie, de passiflora gaf me de rust om het vol te houden. Klinkt geweldig, maar ik weet intussen goed genoeg dat zo’n gedrag in mijn geval onherroepelijk leidt tot een crash. Ik vond mezelf ongezond bezig.

Zonder de passiflora heb ik vandaag nog steeds veel gedaan. Ik heb een half uur gejogd, twee uurs kampstrijk gedaan, moederdagbloemekes voor mezelf gaan kopen en geplant, een brief geschreven aan de Bakvis op kamp, geknutseld met de kinders en met de Zwaluw een half uurtje met de tandem gefietst.

En ik heb twee uurtjes geslapen.

Ik voel me terug min of meer in een fragiele balans.

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Johan Van Holderbeke schreef:

    Goeie moed… ook al zou je crashen…. soms is een ontlading eens goed om optenieuw te kunnen beginnen denk ik dan soms…

    Like

  2. Kathleen schreef:

    Altijd moeilijk om de juiste balans te zoeken maar je kan het! Veel moed en dikke knuffel!

    Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s