Niets

Ik doe echt keihard mijn best om gelukkig te zijn. Ik vind dat ik dat verschuldigd ben aan degenen rondom mij die diepere kuilen tegenkomen op hun weg dan ik. En ook aan de vluchtelingen en weeshuiskinderen van de wereld.

Alleen werkt het zo niet. De arts noemde mijn depressie niet voor niets endogeen. Het broeit vanbinnen terwijl buiten alles zonneschijn is. Heerlijke job. Prachtige kinderen. Liefdevolle Beer. Machtige tuin. Alles heb ik om gelukkig te zijn. Om tenminste iéts te voelen.

Toch voel ik vandaag niets. Geen vreugde, geen enthousiasme, geen liefde.

De liefde die de kinderen uitstralen glijdt van me af als een regenboog. Fonkelend en kleurig, maar ongrijpbaar, voor eeuwig in de verte. Ik heb zelfs geen tranen om aan de regen toe te voegen. Om iéts van kleur bij te dragen.

Vandaag is mijn energie op. Ik heb de neiging om alles af te zeggen. Om voor de buitenwereld niet meer te hoeven bestaan.

Ik kruip in bed met de gordijnen open, zodat ik de wind in de bomen heb om naar te staren.

Ik wil niet meer. Ik wil niet. Ik wil niets.

Advertenties

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Munkies schreef:

  Ik heb nu kei veel zin om onder uw oksels te komen kietelen.

  Like

 2. Peggy Engrie schreef:

  Dikke knuffel, Katinka. Blijf vooral schrijven x

  Like

 3. Anoniem schreef:

  beng, die kwam binnen…. hoe vaak heb ik me zo gevoeld… en soms nog… ik hoop dat het niets gauw weer plaats maakt voor iets. xxx

  Like

 4. Anoniem schreef:

  stop met je best te willen doen…. Go with the flow. Het leven is nu eenmaal geen rustig kabbelend beekje. Het is een wilde stroom, vol onverwachte dieptes, versnellingen, bochten… Het is woest. En meestal mooi. Maar soms ben je bezig met overleven, niet kopje onder te gaan, en dan raken de kleuren van de regenboog je niet. Dan voel je zelfs niet hoe koud het water in je gezicht spat. Weet dat er ook rustige stukken zijn op die woeste stroom. Je komt ze wel eens tegen. Je bent ze al vaak tegengekomen… Heb vertrouwen. En blijf het van je af schrijven! xxx

  Like

 5. Johan Van Holderbeke schreef:

  Geluk is als een vlinder… je kan het niet najagen want dan vliegt die altijd verder weg. Geduldig kijken, luisteren, voelen… en dan komt het geluk vroeg of laat, af en toe echt wel op je schouders zitten…. Liefs en sterkte!!!

  Like

 6. Veerle schreef:

  Sommige dagen zijn zwart, andere met zoveel kleuren dat de schittering je verwarmt tot diep vanbinnen… Zolang je het kan benoemen en de rust kan nemen die je nodig hebt komen die schitterende kleurrijke dagen zeker en vast ook. Ik zend je alvast een beetje blauw en ik ben er zeker van dat iedereen je een klein beetje kleur kan lenen totdat het zwart een beetje minder aanwezig is. xxx

  Like

 7. yosando schreef:

  Dat mag en dat kan,
  Gewoon in jezelf even blijven,
  Cocon zijn,
  Laat het over je heen komen
  Op een dag breek je uit
  En fladder je weer rond
  Genietend van alle kleuren en geuren

  Like

 8. applesndroses schreef:

  Lieve Katinka,

  Moeilijk hè dat je die knop niet om kan zetten? Dat je hier geen controle over hebt? Maar daar zit het em nou juist. Je hebt hier geen controle over. Er is geen knop. Wat je wel kan doen is lief voor jezelf zijn. Zulke dagen zit je uit, je wacht tot ie voorbij is. En als de zon van binnenuit weer een beetje schijnt dan geniet je daar van. Dit is zo herkenbaar.. Inmiddels schijnt de zon nu bijna dagelijks voor mij. Dikke knuffel!!

  Like

 9. Joke schreef:

  Waarom is het toch zo herkenbaar? Waarom kunnen we niet gewoonweg gelukkig zijn met wat we hebben? Was het allemaal maar zo gemakkelijk… Probeer het allemaal toe te laten, er bij stil te staan en niet teveel tegelijk willen, stap voor stap komen we er wel ❤ …

  Like

 10. Kathleen schreef:

  Goed dat je het kan benoemen zo van die dagen en je de rust neemt die je broodnodig hebt… dikke knuffel

  Like

 11. Mrs. T. schreef:

  Zo hé, dat klinkt heel erg verdrietig en heftig. Sterkte!

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s