Aanbiedingen

on

Gisteren deelde ik mijn weekmenu in de groep en dat had een hele maalstroom aan tips en aanbiedingen tot gevolg.

Weekmenuutjes die elders al kant-en-klaar te vinden zijn, met boodschappenlijstje en al.

Bestaande afhaaldiensten voor gezonde kost.

Sociale kookafspraken.

Toekomstige erwtensoepuitwisselingen.

En ook gewoonweg lieverds  van mensen die voor ons willen koken, zodat we een diepvriesvoorraadje hebben voor de slechte dagen. Slechte dagen zoals gisteren, toen de gezonde vegetarische kost werd vervangen door pizza hawai.

Het trotse keukenkieken in mezelf kwam wel enigszins in opstand, vooral bij de aanbiedingen. Want ergens diep vanbinnen wéét ik dat ik heel graag aan mijn fornuis sta. Dat uit handen geven, valt me zwaar. Ik heb het al lastig als de Beer behulpzaam in mijn potten roert op een onbewaakt moment, laat staan dat ik het hele kookgebeuren aan hem overlaat terwijl ik zelf thuis ben.

Na een korte, maar pikante innerlijke strijd en het evalueren van de dag, besloot ik daarom om eerst en vooral mezelf een aanbiedingske te doen. Op een dag als vandaag lukt het immers wèl om het een en ander gedaan te krijgen. Ik deed zowaar alle strijk, pendelde met trein en bus over en weer naar de juf van de Zwaluw voor een gesprek, en kokkerelde een pasta met moestuingroentjes die door driekwart van het gezin lekker bevonden werd.

Hoewel ik weet dat er ongetwijfeld nog slechte dagen gaan komen, heb ik beslist om even te focussen op de goede. Op een goede dag is dat altijd net iets makkelijker, dat focussen. En op een goede dag kan ik gewoonweg zelf een voorraadje koken om in te vriezen.

Dat ik daar niet eerder op gekomen ben zeg.

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Johan Van Holderbeke schreef:

    Wie goed doet, goed ontmoet… wie het goede ziet, het goede vindt…

    Like

  2. Natasja schreef:

    🙂 lang leve de goede dagen, je kookkunsten en de vriezer vol gezonde dingen!!!

    Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s