Vlucht

on

Het moet van mijn studententijd geleden zijn dat ik nog eens zoveel tijd alleen doorbracht op een kamertje van een paar vierkante meter. Gisteren zo goed als de hele dag, omdat er weinig therapie was. Vandaag ook een groot deel van de dag, de (beperkte) therapiesessies daargelaten. Het grote verschil is dat ik hier mijn eigen badkamertje heb. En dat ik mijn eten niet zelf moet/mag maken, dat ook. Maar het is bevreemdend, om te gaan slapen in de kamer waar ik al quasi de hele dag doorbreng.

Ik verveel me. Het is lang geleden dat ik me zo heb verveeld. Dat is waarschijnlijk iets goeds, maar ik kan het niet helpen dat ik me in de zak gezet voel. Ik wil vooruitgang. Ik ben hier om vanalles uit te testen. Ik heb mijn gezin niet in de steek gelaten om twee boeken per dag te kunnen lezen.

Bring it on, zou ik willen roepen. Maar dat doe ik niet, want ik blijf dat timide mensje dat zich liever opsluit dan al te expliciet gezien te worden. Ik probeer er ook van uit te gaan dat de artsen en verpleging en psychologen en therapeuten wel weten wat ze doen. Rustig aan opbouwen enzo. Niet overweldigen. Ik kan er wel in komen.

En natuurlijk doet de rust goed. Ik voel me wakker worden uit de waas van wanhoop die de voorbije twee weken over me lag. Mijn schouders zakken beetje bij beetje weer naar beneden. De neiging om te vluchten naar het niets vervaagt.

Ik ben immers effectief op de vlucht.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. miet schreef:

    Zoveel moed dat dit van je vraagt! Een stap richting genezing. Ik duim alvast dat het toch sneller zal gaan dan je nu in de traagheid ervaart. Knuffel

    Like

  2. Johan Van Holderbeke schreef:

    Een vlucht kan ook zo mooi zijn… in de muziek… ‘The flight of the bumble bee’… in de natuur… de vlucht van wilde ganzen, de vlucht van een zwerm spreeuwen… en menselijk… een stap achteruit om sterker terug te komen, verder te springen, hoger te vliegen… Sterkte!!!

    Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s