Kattendagen

on

Het ijs smelt, de kinderen amuseren zich op school, de Beer is naarstig aan het werk. Alles wat me de afgelopen twee weken op de been hield, met hier en daar een stevige uitglijer, valt plots weg. Zei daar iemand zwart gat?

Opnieuw in bed kruipen van ellende omdat de Zwaluw me niet wou loslaten bij het vertrek naar school, dat is op zich geen ramp. Ik heb het mezelf al vergeven. Ik heb dat geleerd, mild zijn voor mezelf. Bovendien doet de Ronnie dat ook, een gat in de dag slapen. In een volgend leven ga ik voor huiskater. Ne dikke rosse.

Het is alleen niet de bedoeling dat ik, nu ik nog mens ben, elke dag tot de middag slaap. Er zou wat daginvulling mogen komen. Als ik iets geleerd heb op de PAAZ, dan is het dat wel. Nuttigheid is daarbij een optie, geen noodzaak. Verplichting is moordend. Ik heb nu al stress omdat ik woensdag naar de psycholoog en vrijdag naar de psychiater ‘moet’.  Ik ga graag, daar niet van. Maar om de één of andere reden geeft een afspraak in m’n agenda onnoemelijk veel stress. Het gevoel van er niet onderuit kunnen komen, bekruipt me dan. Ik wil niks meer moeten, zelfs als ik er zelf voor kies. Onlogisch? Ja, dat is de depressie zelf ook. Misschien moet ik stoppen met het allemaal te willen begrijpen.

Daginvulling dus, zonder verplichtingen. Verder dan om de andere dag gaan joggen, en het eten klaarmaken tegen dat de kinderen thuiskomen, ben ik nog niet geraakt. Ideetjes zijn welkom.

Weer wat meer hier schrijven, dat zou ik misschien ook kunnen doen. Over de Zwaluw en haar grapjasserij. Of over de Eskimo en zijn grote grote liefde voor alles wat sneeuw en ijs is. Of gewoon over de lekkere kervelsoep die tot stand kwam uit restjes prei en komkommer.

Wie weet doet het wel deugd om weer wat luchtiger te schrijven.

Het zou een welkome afleiding zijn. Dat wel.

Nu nog de moed zoeken.

Ergens onder de Ronnie misschien.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Doris schreef:

  Schrijven is welkom, ik lees altijd graag.

  Of wellicht dat haken weer ter hand nemen?

  Like

 2. Johan Van Holderbeke schreef:

  Meer schrijven is meer lezen… graag… 🙂
  Lang uitgestelde dingen eens opnemen… het moet toch eens gebeuren. En als het niet onmiddellijk gebeurt is het ook geen ramp. Dus weinig stress om het te MOETEN doen… ‘k weet niet… Hou moed!!! ❤

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s