Wijn

Een glaasje witte wijn. Een dikke drie jaar moet het geleden zijn dat ik dat nog dronk.

Vorige week zag ik een fles Portugese wijn staan die ik zo schattig vond, dat ik ze niet kon laten staan. Ook al zou ik er niet van mogen drinken. Dan maar om ooit kado te geven ofzo.

Donderdag raapte ik mijn moed bij elkaar en vroeg ik aan de psychiater toch met een klein hartje of ik eventueel misschien heel af en toe eens een ieniemini glaasje wijn zou mogen. Of dat echt zo erg zou interageren met de pillen?

En het mag! Met de combinatie van medicatie die ik sinds kort neem, mag het zowaar! Het effect van de alcohol kan een stuk uitvergroot worden, maar als ik het glaasje in kwestie  ’s avonds in de zetel nuttig, zou er geen probleem mogen zijn.

Dus nu hef ik een glas. Op de zalige dag. Zo snel ben ik weer gerecupereerd zeg!

Ik ben met knikkende knieën op de repetitie geraakt, en de partituren gingen me niet eens zo slecht af, na maanden afwezigheid. De deugd die het deed, moet ik me absoluut inprenten voor volgende week. Ik kon de dag weer aan. De zon en de warmte hielpen ook.

Want de namiddag, die was gewoonweg overdreven zonnig en heerlijk. We trokken naar onze favoriete vijver en spendeerden er een uur of drie. De Eskimo zat als eerste tot zijn borst in het water, en de Zwaluw volgde al snel. De handdoeken, badjassen en het extra ondergoed dat ik altijd in de kofferbak heb liggen, kwamen weer goed van pas. En manman, we hadden bekijks. Vooral van de moeders met hun dik ingeduffelde kinderen die voorbij kwamen gewandeld.

Yep.

Zo’n dag verdient een glaasje schattige witte wijn.

Schol!

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Johan Van Holderbeke schreef:

  😀

  Like

 2. Kathleen schreef:

  Santé! Geniet ervan!

  Like

 3. Anoniem schreef:

  Schol!

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s