Diepte

on

Ik ben al vaak in de war geweest. Maar waarschijnlijk nog nooit zo erg als nu.

Het lijkt wel alsof mijn hele leven, mijn hele zijn is verschoven. De dingen die ik vroeger graag deed, laat ik liggen. Schrijven. Lezen. Ik moet me er echt voor motiveren en zelfs dan is het een opgave.

Andere zaken, waar ik vroeger quasi geen interesse in had, werken nu bijna verslavend. Zo kan ik de godganse dag op FB verspillen en loop ik met de smartphone op zak om niets te missen, terwijl ik vroeger niet eens zo’n ding wilde.

Het klopt niet. Ik ben mezelf kwijt.

Ik weet wel waar het probleem ligt. Ik voel me op zich goed. Ik heb veel positieve energie en die moet ik ergens kwijt.

Maar ik kan me nog steeds niet focussen. Het is zelfs erger dan het al geweest is. Dus schrijven en lezen vallen me enorm zwaar. Ik kan een bladzijde of 4-5 lezen en dan vallen mijn ogen dicht van vermoeidheid en weet ik amper wat ik heb gelezen. FB daarentegen is snel, kort, oppervlakkig entertainment. Ik verzadig mijn honger nu op een andere manier.

Die focus, dat is een deel van wie ik ben. Een heel belangrijk deel. Zonder die focus, het concentratievermogen, het analytische denken, kan ik niet verder. Ik voel mezelf volledig vastlopen.

Ook dat is contradictorisch, want eigenlijk voel ik me wel goed. En toch weer niet. Het is te oppervlakkig.

Ik ben mijn diepte kwijt.

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Kathleen schreef:

  klinkt momenteel heel herkenbaar….dikke knuffel

  Like

 2. Anoniem schreef:

  Hoi, ondaks zo weinig focus toch een zo helder, treffend blogbericht kunen schrijven… daar heb ik veel bewondering voor! Hoe speel je dat klaar?
  Veel warme groetjes, Inge

  Like

 3. Inge Piotrowski schreef:

  en ondaks was natuurlijk “ondanks”… I was te snel.

  Like

 4. Anoniem schreef:

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s