Zwe(r)ver

on

De Eskimo heeft een nogal vreemde passie. Het begon allemaal toen hij drie jaar geleden voor zijn lentefeest van de familie een go-cart kreeg mét aanhangwagen. Alleen had hij behalve zijn zus niet zo heel veel om in die aanhangwagen te steken.

Tot hij op een dag met een vriendje op pad ging en een hoop zwerfvuil tegen kwam. De komende weken kwam hij telkens wel weer met vanalles terug, tot ganse autobanden en een bord van een immokantoor. En wij maar naar het containerpark rijden.

Toevallig zag ik een paar weken geleden dat je ‘straatvrijwilliger’ kan worden. Dat heeft niets te maken met straathoekwerkers of dames van de straat, maar – wat dacht u – met het proper houden van het straatbeeld. Ik informeerde of hij dat kon worden, maar dat ging niet. Dus meldde ik me aan, om hem dan mee op sleeptouw te nemen. We kozen een gebied uit om proper te houden, onze gebruikelijke wandelroute. En we werden voorzien van straatvrijwilligermateriaal.

Zot content is ie. Een officieel fluovestje! Handschoenen! Een ring om de vuilzak in te hangen! En vooral: een echte afvaltang! Het kind was in de zevende hemel.

Vandaag gingen we voor het eerst op pad en viel het me vooral op hoe dankbaar iedereen was die we tegen kwamen. Van het gros van de fietsers – en dat waren er veel op deze zonnige vakantiedag – kregen we een hallo, een dankjewel of een opgestoken duim. Dat gaf de Eskimo natuurlijk nog meer een boost. Ik denk wel dat de meeste mensen gedacht hebben dat ik de wereldverbeteraar was die de kinderen mee op sleeptouw nam, in plaats van andersom. Dat maakt op zich niet uit natuurlijk, maar het had leuk geweest om iedereen duidelijk te maken dat het initiatief net van de Eskimo kwam. Ik ben immers best trots op hem. De Zwaluw was ook mee op pad, maar dan vooral om met haar nieuwe spacescooter te kunnen racen. Zij houdt op school de speelplaats al schoon.

Het deed me deugd. Nog eens iets nuttigs doen. Niet dat de was en de plas doen niet nuttig is.

Maar dit voelde toch…anders.

We hebben dus een nieuwe hobby, de Eskimo en ik.

De twee zwe(r)vers.

 

 

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anoniem schreef:

  😀

  Like

 2. Doris schreef:

  Wat fijn om te lezen. Als ik wist hoe het moest, plakte ik hier zo’n hartje 🙂

  Like

 3. Annika schreef:

  😀👍🌳☀️ om het met een emoji te zeggen!!!

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s