Leven

on

Langzamerhand probeer ik alles nieuw leven in te blazen. Mezelf. Mijn gezin. Mijn huis. Mijn hobbies. Mijn lichaam.

Onze nieuwe keuken krijgt langzaamaan vorm. Ik zette zelf het grootste deel van de schuiven in elkaar. Maar de Beer deed natuurlijk het meeste. Na lang zoeken vonden we mijn droominductieplaat – ik wou eigenlijk gas, maar dat was minder haalbaar – dus ik kan gewoon niet wachten om er in te beginnen koken. Onze leefkeuken.

Ik nam het initiatief om weer bijtjes te houden. Bijenkasten werden schoongemaakt, nieuwe was werd op de ramen gehangen en een stuk of 20.000 bijtjes met hun koningin werden bij een ander imker gekocht. Ik kocht voor mezelf een bijenpak volgens de laatste mode en werd nog maar 1 keer gestoken. Het blijft ongelooflijk geweldig om hen bezig te zien. Ik moet me inhouden om niet elke dag de kas open te doen. Ze moeten nu immers vooral met rust gelaten worden. Zoveel leven.

Omdat ik me moeilijk verbonden voel met mensen, maar wel met dieren, meldde ik me ook aan om kittens uit het asiel op te vangen. Vaak is het er te druk voor hen, en wennen ze niet goed aan mensen, wat hun adoptie bemoeilijkt. Dus zijn we momenteel pleeggezin voor een nestje van drie bijna identieke zwartwitte kittens. Ze waren ziek en heel bang, maar na twee weken bij ons, gaat het al een stuk beter met ze. Momenteel mogen ze boven vrij rondlopen en zit ik op bed naar ze te kijken. Eentje is in mijn trouwkleed aan het klimmen, een ander probeert mee te typen en de derde heeft mijn geheime voorraad chocola gevonden. Het is gewoonweg zalig om dat jonge leven te zien openbloeien.

Wat ik nog wil heropstarten is het joggen, het voorlezen aan de kinderen en natuurlijk het schrijven.

Bij deze is daar weer een stap in gezet…

Advertenties

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anoniem schreef:

  blij je weer te kunnen lezen! Welcome back… xx

  Like

 2. Isabelle schreef:

  Fijn Katinka!

  Like

 3. Josefien schreef:

  Knappe imkeroutfit.
  En wat fijn dat je verschillende projektjes opgenomen hebt!

  Like

 4. elkefranchois schreef:

  šŸ‘šŸ˜

  Like

 5. Anoniem schreef:

  welkom terug!

  Like

 6. Patricia suykens schreef:

  Doe zo verder! Stap per stap niet te snel op je eigen tempo.

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s