Shuffle

De Zwaluw blijft een kind van levenswijsheden. Ze kan absolute onzin uitkramen, maar soms is het er gewoon pal op.

Zo waren we vrijdag hun favoriete spel aan het spelen: Exploding Kittens. Een hilarisch spel, al is het wel in het Engels, maar dat is voor hen dankzij de Engels-Frans-Duits-Nederlands interactie op de speelplaats geen groot probleem.

Het komt er op neer dat je moet proberen ontploffende kittens te vermijden of te ‘Defusen’ zoals wij dat in het mooi Nederlands noemen. Het leuke aan het spel is ook dat het niet te lang duurt en dus ieders aandacht – ook die van mij – kan vasthouden tot het einde. Het is voor de kinderen ook een fijn idee om het spel drie keer na elkaar te spelen. Dat lijkt meer voldoening te geven dan één spel van drie kwartier. In ieder geval, we zijn allemaal fan van het spel, al moet je er wel een gestoord soort humor voor hebben.

De favoriete kaart van De Zwaluw is de Shuffle. Ze mag dan de stapel waar we kaarten van moeten trekken, volledig door elkaar schudden. Het is vooral handig als je broer net een ontploffend kitten bovenaan heeft gelegd. Het kan soms een smeerlapke zijn, die Eskimo.

Na het spel was het tijd om te gaan slapen en stonden de twee nog na te praten in de badkamer, tijdens het tandenpoetsen. Ik wou net gaan zeggen dat ik liever had dat de tandpasta niet in het rond vloog, toen ik de Zwaluw hoorde uitleggen waarom ze die Shuffle zo leuk vond.

Ik wou dat er in het echte leven ook een Shuffle bestond. Dat je het leven kon shufflen. Dan zou iedereen opnieuw met gelijke kansen kunnen beginnen. Dat zou veel eerlijker zijn.

Toch?

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anoniem schreef:

  o!!!!

  Like

 2. Joke schreef:

  Slimme meid!!!

  Like

 3. Anoniem schreef:

  Zo’n grote wijsheid uit zo’n kleine kindermond. Heerlijk.

  Like

 4. groengenot schreef:

  Zo’n intelligente woorden tijdens het tandenpoetsen! Daar word je als mama toch helemaal warm van, he…❤️

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s