Boogschieten

on

Om te genezen moet ik mezelf geactiveerd krijgen. En houden.

De bijtjes en de kittens zijn daar al heel goed in, maar ik zou ook wat meer uit het huis moeten geraken. Uiteindelijk kwam ik uit bij boogschieten. Goed om het hoofd leeg te maken, heel erg op het gemak, redelijk dicht bij huis en twee keer per week. Ik ging een keer proberen en was helemaal overtuigd. Dat ze me een natuurtalent noemden, hielp natuurlijk ook.

Toch hield ik het maar drie keer vol. Daarna was er altijd wel iets. Ik vergat het. Ik was te moe. De kinderen zeurden. Het was al een drukke dag geweest. Het eten was te laat klaar. Of ik had in feite gewoon geen zin. Omdat ik weer aan het omschakelen ben naar nieuwe medicatie, voelde ik me sowieso al niet helemaal geweldig. Als er weinig motivatie is om op te staan, is een boog opspannen helemaal te hoog gegrepen. Ik overwoog om maar te laten weten dat het me niet meer zou lukken om te komen. Zonder er eigenlijk een goede reden voor te hebben.

Ik kon het toch niet helemaal los laten, en toen De Beer en ik het er over hadden dat we buiten de kinderen feitelijk geen gemeenschappelijke hobbies hebben, besloten we om misschien gewoon samen te gaan boogschieten. En dan ook maar meteen met de kinderen ook. Die waren toch al stikjaloers.

Het lijkt natuurlijk gekkenwerk om een zwaar slechtziend kind te laten boogschieten, maar we hebben haar gewoon laten doen. Het ging trager dan bij de rest, want ze krijgt moeilijk de pijl precies op de pees gezet, maar de roos ziet ze goed genoeg. Op een uurtje tijd maakte ze al genoeg vooruitgang om volledig alleen te schieten en nog wel op de roos ook.

De Eskimo is er zoals steeds uiteraard weer geweldig goed in, net zoals De Beer. Ik vermoed dat ze me snel voorbij zullen steken, maar we hebben elkaar beloofd er geen competitie van te maken. Ieder zijn tempo en gewoon steeds jezelf verbeteren.

En elkaar motiveren om te blijven gaan.

 

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anoniem schreef:

  😀

  Like

 2. Joke schreef:

  Oooo wat fijn om een gemeenschappelijk hobby te vinden!!!

  Like

 3. Doris schreef:

  🙂

  Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s