Oerverkoop

Ik heb wel eens last van oerinstincten. Een oerverzamelaarster ben ik. Niet erg feministisch, ik weet het. Ik zou eigenlijk met pijl en boog op stap moeten en mijn dierenvelbustehouders met een fakkel moeten verbranden maar in feite ben ik met tijden gewoon een stereotiep vrouwmens dat veel te veel onnuttige rommel verzamelt.

Onnuttig, maar wel tof en cool en een tikkeltje anders. Dat zijn de dingen die ik opgraaf op rommelmarkten en kringwinkels. Zo ligt hier een authentieke vleesmolen, echte egyptische papyrus, onderdelen van een spinnewiel en hilarische oude boekskes.

Met het hele samenwoonplan in het vooruitzicht, ga ik toch wat declutteren, gelijk ze dat zo hip zeggen tegenwoordig. Dit keer ga ik voor stijlvol in plaats van gewoon vol. Een puik plan, zei het Lieflief. En als het Lieflief het zegt, dan is het waar.

Tegelijk plan ik op die manier budget bijeen te sprokkelen voor buitenspeelgoed voor ons vier kinders. Ja, u leest het goed. Het Lieflief en ik gaan binnenkort op sommige dagen vier kinders onder ons vleugels hebben. Toen we elkaar leerden kennen waren ze 4, 6, 8 en 10. Schitterend gemikt, het moest gewoon zo zijn.

Ik ben tegelijk megaenthousiast en bloednerveus. Ik wil het graag goed doen. Voor de twee blonde schonen die dol zijn op hun papa en naar het schijnt ook wel een beetje op mij. En voor de Eskimo en de Zwaluw natuurlijk, die op korte tijd aan heel wat veranderingen moeten wennen.

Om het hele verhuis-  en samenwoongedoe te verzachten heb ik het viertal een ingegraven trampoline beloofd.  Een slecht vel zou dat omkoperij kunnen noemen, maar vergis u niet, het is gewoon puur eigenbelang. We willen de koters gewoon zoveel mogelijk naar buiten kunnen sturen. Want dat is gezond enzo. Voor onze mentale draagkracht.

Zodus ga ik wat spullementjes verkopen. Lezers blijmaken met toffe snuisterijtjes en in de plaats een trampoline voor de kinders installeren. Dat is gewoon winwin.

 

Spullementjes verkopen dus.

Dat wordt plezant.

Ik hou u nog even in spanning.

Gewoon, om het nog plezanter te maken.

En ook een klein beetje omdat ik nog geen idee heb hoe ik dat precies ga aanpakken

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Anoniem schreef:

    Benieuwd naar het vervolg. X

    Like

  2. Anoniem schreef:

    Ik zou hem heel graag willen voor mijn dochtertje die net 2 jaar geworden is. Ze is gek op boeken en tellen om verstoppertje te spelen.

    Like

Laat gerust een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s